ФИФА вкарва goal-line технологията

13612
ФИФА вкарва goal-line технологията

ФИФА одобри технологията за проследяване на движението на топката около голлиниите на вратите (goal-line technology – GLT) по време на заседание на борда на организацията в Цюрих.

Тя ще влезе в употреба  за първи път на Световното клубно първенство малко по-късно тази година, на Купата на Конфедерациите през 2013 година и на следващият Мондиал в Бразилия през 2014 година, допълва КРОСС.

Мафията ФИФА

Цяло чудо е, че централата на ФИФА все още не е щурмувана от специалните части. След излизането на книгата "Мафията ФИФА" няма никакво...

Президентът на централата Сеп Блатер беше член на комисията, която даде оценка на досегашните тестове. Те доказаха, че системите за наблюдение ще помогнат допълнително на съдиите при ръководенето на мачове. Според мнозина навлизането на модерни технологии е задължително, особено след последните две големи първенства - Световното в Република Южна Африка и Европейското в Полша и Украйна, когато бяха ощетени англичани и украинци и то в решителни моменти.

Една от системите "Ястребовото око" и "ГолРеф" ще бъде използвана и в английското първенство през следващия сезон. "Ястребово око" е британска система, използвана в тениса и крикета, а "ГолРеф" е датско-германска, която разчита на сензори в топката.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят