Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китайски метод за засаждане на ягоди, с който реколтата е ДВОЙНА

07 юни 2022, 11:50 часа

Не е сложно човек сам да си отглежда ягоди в градината. Самият процес не изисква почти никакви умения или опит. Важно е да се обърне внимание на корените на растенията. Те трябва да са ярко зелени и сочни. Дори листата да са увяхнали, не бива да ви притеснява. Обърнете внимание на кореновата част. Чували ли сте за китайския метод за засаждане, благодарение на който реколтата е двойно, а дори и тройно по-богата? Днес ще ви разкажем за него и какво е нужно да правите, ако искате цяло лято да си похапвате по-големи, по-сладки и по-червени ягодки.

Какво представлява китайският метод за засаждане на ягоди?

Градинарите са изключително доволни от китайския метод за саждане на ягоди и все повече започват да се доверяват именно на него.

След такова подхранване, ЯГОДИТЕ ще дадат ТРОЙНА реколта

Без значение с какъв терен разполагате, дали е по-голям или по-малък, трябва да покриете почвата с полиетилен за ягоди. Засаждат се по 3 корена наведнъж, а разстоянието между редовете трябва да е максимум 20 см. Около разсада се покрива с почва или хумус. По този начин се предпазва от външни влияния. Паралелно с това се блокира и проникването на слънчевите лъчи в почвата и се предотвратява появата на плевел.

С този китайски метод не само ще увеличите рреколтата от ягоди, но и ще си спестите непрекъснатото плевене около растенията.

Опитайте и ако сте доволни, задължително споделете с вашите близки и приятели, които сами отглеждат плодове и зеленчуци в градината си.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес