Бургас вече е на картата на Черноморските круизни дестинации

39431
Бургас вече е на картата на Черноморските круизни дестинации

Бургас вече е част от картата на Черноморските круизни дестинации. Това стана факт след тържественото откриване на Морска гара, която е предназначена да обслужва пасажерски кораби, предаде „Фокус”.

Това е нова страница в 110-годишната история на Бургаското пристанище, която трябва да продължи с цялостната реализация на проекта „Зона за обществен достъп” чрез който градът ще се отвори за гражданите. Заради тържественото събитие достъпът на граждани бе свободен и те с интерес разгледаха новата Морска гара. На тържествената церемония застанаха настоящият директор на Бургаското пристанище Николай Тишев и негови колеги, управлявали порта в близки и по- далечни години назад. Заедно бяха без цвят и политическа принадлежност народните представители от Бургаски регион, тъй като за реализирането на тази идея работиха последните няколко правителства. Присъства и управителят на Бургаска Област Павел Маринов, който пръв заговори за проекта „Супер Бургас”. Кметът Димитър Николов, каза че днешният ден е един от най-щастливите за него, като кмет на Бургас.

Лентата на новоизградената Морска гара, която очаква първия пасажерски кораб утре, бе прерязана от зам.-министрите в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията - на транспорта Петър Киров и Антон Ганев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини