Фестивал на зелениката ще се проведе в природен парк "Странджа"

28521
Фестивал на зелениката ще се проведе в природен парк "Странджа"

Фестивал на зелениката, организиран от Дирекцията на Природен парк „Странджа“, към Изпълнителна агенция по горите ще се проведе днес и утре, съобщиха от ИАГ. Гостите ще имат възможност за 10-ти пореден път да се потопят в автентичната атмосфера на планината и да се насладят отново на гостоприемството на местните жители, както и на красотата на странджанската природа. Домакини тази година са селата Евренозово, Младежко и Бродилово.

Зелениката е емблематичното растение за Странджа, свързано с част от мистиката на планината, затова и ежегодният Фестивал на Зелениката е едно от най-значимите събития за региона. Посетителите ще се запознаят със самобитността на странджанското културно и духовно наследство, а любителите на природата - с разнообразието на редки и атрактивни растителни и животински видове, с красотата на Странджа планина.

С песни, танци и гозби Банско открива летния сезон

Десетият фестивал за автентичен фолклор „Между три планини" ще се проведе в събота и неделя в курорта Банско. Музикалното събити...

Фестивалът ще предложи автентичен фолклор, кулинарни събития и демонстрация на занаяти, а за любителите на природата – разнообразни туристически маршрути с различна трудност и различни превозни средства.

Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Изпълнителната агенция по горите, Община Малко Търново, Община Царево и проект „Изграждане на кръгов веломаршрут „Устието на река Велека – м. Царското кладенче – с. Бродилово – устие на река Велека” и развитие на регионална мрежа на информационни центрове от парка”, финансиран от Княжество Монако.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини