Наши ученици посетиха НАСА

19988
Наши ученици посетиха НАСА

Юлия Маркова и Никола Димов – победители от Trends of Tomorrow 2012 взеха участие в конференция на НАСА. Те посетиха младежката сесия на International Space Development Conference на НАСА в Сан Диего, САЩ. Това бе част от наградата им за първото място в Международния конкурс за ученици за проектиране на космически селища, в който взеха първото място. Двамата младежи отвоюваха наградата с общия проект с техните съотборници „Антигона”. Космическото селище на варненските тийнейджъри пребори 592 екипа с 1500 участници в конкурса. Юлия и Никола взеха участие в конференцията с подкрепата на Samsung Electronics. Тя се проведе между 22. и 27. 05. 2013.

„Тази възможност беше наистина страхотна. Научихме много нови неща и видяхме един изцяло различен свят. Много сме благодарни на Samsung Electronics за помощта, която ни оказаха, за заминаването. Това нямаше да може да се случи, ако не бяхме взели участие и в Trends of Tomorrow 2012. В образователната програма миналата година с отбора ни с Юлия взехме второто място.  Наградата инвестирахме в обучения и книги. Благодарение на това получихме нови знания и умения, които ни помогнаха за проекта „Антигона”, разказа 17-годишния Никола Димов. А Кристина Щерева, ПР мениджър на Samsung Electronics добави „Много сме щастливи, че имахме възможност да помогнем на учениците да заминат за конференцията. Samsung е компания, която инвестира в младите хора. Никола и Юлия са още един пример, че с много малка подкрепа младите българчета могат да достигнат всеки връх”.

Карлово погубил турците в снежното си поле

Ако, разхождайки се из криволичещи тесни улички, обградени от високи планини, усещате силно ухание на рози навсякъде, то вероятно се на...

По време на конференцията Юлия и Никола се срещат с г-н Ал Глобус от Еймс центъра на НАСА, който ги поздравява за стремежа да представят идеите си с много креативност, както и страната си на много добро ниво. Учениците успяват да се срещнат и с Крис Фъргюсън, който е един от хората работещи за Boeing. Освен че е астронавт на НАСА, негова е и отговорната роля на командир в последната Shuttle мисия STS-135. Той представя на младежите уникални кадри от мисията, разказва много интересни неща за себе си. Сред впечатляващите личности, от които децата черпят знания по време на конференцията е и Бъз Олдрин, част от борда на директорите на NSS - Националното космическо общество в Америка, организатори на конференцията. Той е по-известен с това, че е част от мисията "Аполо 11" и е вторият човек стъпил на Луната. Екипът посети обяд с г-н Олдрин, по време на който той презентира визията за космическите изследвания на Марс.

„Благодарение на конференцията екипът ни успя да представи България на много достойно ниво. В личен плат, опитът, който доби всеки един от нас е свързан не само със знанията, които получихме от професионалистите, но и възможността да презентираме и обсъждаме идеите си със специалистите”, каза още Юлия Маркова.
След завръщането си двамата ученици мечтаят да реализират нови проекти в различни сфери, с които да придобиват нови умения и нови постижения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com