В Хасково намаляват данъците и такса смет през януари

3274
В Хасково намаляват данъците и такса смет през януари
Снимка: Thinkstock

Докладна записка за намаляване на такса смет и местните данъци ще бъде внесена през януари. Това обявиха  от Община Хасково. Кметът Добри Беливанов обаче не посочи колко ще е намалението, допълва Topnovini.bg.

На брифинга той заяви, че е разговарял с представители на фирма „Дусман”, която снабдява с храна детските градини. Той е получил уверение, че ще се подобри качеството на храната и по думите му е възможно намаление.

Няма да има увеличение на данъците за столичани

В проектобюджета за 2016 година не предвиждаме увеличение на местните данъци и основни такси. Това каза пред журналисти кметът на Столи...

Заместникът му Евгени Консулов пък посочи, че все още има да се правят сметки, за да се каже с колко ще е намалението на данъците и таксата смет. Според ръководството на Община Хасково имало възможност за значително намаление.

Вчера стана ясно, че са направени още две рокади. Шефът на общинското предприятие „Екопрогрес” Коста Сарджев е бил освободен. Негов заместник не бе посочен.

От  днес пък Данъчните към общината ще имат нов шеф. Банкерът Румен Тинчев застава начело. Той сменя досегашният шеф – Павлина Стоянова.

Освен това със 752 730 лв. е била глобена Община Хасково заради открити нередности при възлагането на обществената поръчка за новото депо за отпадъци край село Гарваново.

Вдигат данъците в Сливен

В понеделник премиерът Бойко Борисов поиска от общините да повишат събираемостта на местните данъци и такси и предупреди, че европейски...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com