Лунна диета

20286
Лунна диета

Лунната диета е периодична, т.е. нейната продължителност е фиксирана, но тя може да бъде повтаряна при настъпването на всяко пълнолуние. Идеолозите й не без основание твърдят, че да се гладува може да е полезно, но само ако това се прави в периодите, когато организмът максимално ефективно реагира на понижения прием на калории. Далеч повече оспорвано, а и отхвърляно от немалко специалисти е твърдението, че тези периоди трябва да се свържат с фазите на луната и най-вече с пълнолунието (диетата макар и малко засяга и новолунието), пише dieti.info.

Меню за 1 ден

В продължение на 24 часа след вечеря преди пълнолуние (следващата фаза е новолуние) се забранява всякаква храна. Може да се пият единствено прясно изцедени сокове от плодове (без банани и никакви нектари!) и зеленчуци, зелен чай, негазирана и неминерална вода. Средно за това денонощие може да се свалят 300 грама, а максимално при някои хора се стига до 1 кг.

Меню за 6 дни

Този вариант на лунната диета започва 3 дни преди пълнолуние и свършва на третия ден от новолунието. Без ограничение през всички дни може да се пият прясно изцедени сокове от плодове (без банани и никакви нектари!) и зеленчуци, зелен чай, негазирана и неминерална вода.

Научете какво трябва да ядете в нашия женски сайт iWoman.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com