Никога не правете тези неща след сън

8195
Никога не правете тези неща след сън
Снимка: iStock/Guliver

След 8 часа спане би трябвало да започнем деня си пълни с енергия, щастливи и продуктивни. Но за последното явление допринасят и редица фактори. Ако посрещаме сутрините с някои вредни навици, нищо чудно, че не се чувстваме добре. Вижте какви неща никога не трябва да правите след сън. Въздържайте се от тези привички и ще видите колко по-лесно протича ежедневието ви.

Не се излежавайте в леглото

Всеки от нас е имал сутрин, в която няма сили да стане от леглото след първата аларма. Обикновено след това продължаваме да се гушкаме между завивките и отлагаме задачите си. В този навик обаче няма нищо полезно, тъй като реално не можем да си починем истински. От друга страна, пилеем времето си, а след това сме стресирани, защото бързо трябва да наваксаме със задачите.

Не бързайте да си оправяте леглото

Разбира се, че трябва да подредите у дома преди тръгване за работа. Само че не бързайте да оправяте леглото си моментално след събуждане. Учени предупреждават, че спалното бельо може да гъмжи от акари, които се развъждат във влажна среда. Ето защо е добре да проветрите хубаво стаята и да оставите завивките под въздействието на светлина и свеж сутрешен въздух за половин час. През това време си направете сутрешен тоалет, а когато сте готови, се върнете да довършите леглото.

НИКОГА не консумирайте тези храни преди сън

Отново се въртите в леглото си, чувствате се зле и не можете да заспите? Знаете ли, че можете да си причините сериозен дискомфорт само ...

Не сърфирайте в интернет

Лошо е да сърфираме в интернет преди заспиване, но също толкова вредно е и да започваме деня си със социалните мрежи. Колкото и да се изкушавате да проверите съобщенията си, направете го по-късно. Иначе губите ценно време, а и започвате да тормозите очите си с екраните още щом ги отворите.

Не бързайте със закуската

Веднага след събуждане тялото ви има нужда от ударна доза хидратация, но не и от храна. Дайте си време да се почувствате гладни и тогава хапнете. Не бързайте да се натоварвате с обилна закуска, ако още не изпитвате глад. Вместо това направете упражнения, които ще раздвижат стомаха ви.

Не сядайте пред телевизора

Какво правят успелите хора преди да заспят

Чували ли сте за това, че мислите преди сън, оказват сериозно влияние върху настроението през следващия ден. Много е важно да си лягаме...

Много от нас имат навика да започват деня си със сутрешни блокове и новини. Но засядането пред телевизора ще ви изгуби времето и ще ви разконцентрира. Негативните новините, с които ни облъчват, никак не са най-добрият начин да се събудим.

Не оставяйте прозорците затворени

Поради мързел или незнание мнозина от не си правят труда нито да проветрят, нито да тръпнат завесите на прозорците в спалнята. Но това също е една груба сутрешна грешка. За да подобрите качеството на въздуха в спалнята си, трябва да проветрите и да пуснете слънчевите лъчи у дома.

Не бързайте с важните решения

Казват, че утрото е по-мъдро от вечерта, и това не е лъжа. Но не бързайте да вземате важни решения сутрин, когато се налага да мислите за много задачи едновременно. Това ще ви обърка и стресира. Решавайте проблеми, когато сте напълно спокойни и можете изцяло да се концентрирате върху отделните избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com