Против стареене и бръчки ви препоръчваме този домашен крем

52528
Против стареене и бръчки ви препоръчваме този домашен крем
Снимка: iStock/Guliver

Искате ли да знаете кои са най-добрите домашни кремове за лице с петна и бръчки, които можете да си приготвите сами?

Обърнете внимание на тези рецепти, които ви показваме в следващите редове и започнете да се възползвате от свойствата на най-ефективните кремове за петна по лицето и дълбоки бръчки.

Крем от алое вера 

Когато говорим за домашни кремове за лице с петна и бръчки, няма по-добра съставка за борба с тези естетически проблеми от алое вера. Неговите свойства за кожата са разнообразни и благодарение на компоненти като витамини А и С, алантоин, олеинова, линолова и палмитинова киселини, това растение е цудесен овлажнител, регенератор, противовъзпалително, подмладяващо и естествено лечебно средство за кожата.

Използването му ще послужи за изсветляване на онези тъмни петна, които придават на лицето ви остарял вид, а освен това ще предпази кожата ви, като избягва вредното въздействие на свободните радикали, които са отговорни за преждевременното клетъчно стареене. 

Съставки

2 супени лъжици гел от алое вера, можете да го извлечете директно от лист от растението или да го купите вече опакован в магазин за натурални продукти или в аптека.

1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок. Витамин С в този плод има депигментиращ ефект върху кожата, който действа много добре на тъмни петна.

Как да го използвам

В купа смесете гела от алое вера с лимоновия сок и след това нанесете маската върху лицето си, оставяйки го да действа за около 15 до 20 минути. Не се излагайте на слънце, докато извършвате лечението, тъй като поради лимона могат да се появят нови петна по кожата. Най-добре е да го правите вечерта преди да заспите.

Крем от магданоз и краставица 

Кремът от магданоз и краставица може да ни предложи много добри резултати, когато искаме да уеднаквим тона на лицето и да му придадем едновременно подмладен и сияен вид.

Защо да нанасяте крем за очи и върху устните си?

Изглежда, че подценяваме възможностите на кремовете за очи: доброто лекарство може не само да се отърве от бръчките и пачи крак, но и д...

Магданозът, тъй като съдържа много витамини, минерали и етерични масла, е добра съставка която лесно прониква в кожата и я обновява отвътре. Съдържанието на витамин С му придава някои много интересни изсветляващи и регенериращи свойства, които позволяват да се регулира производството на меланин и следователно да се намали онзи по-тъмен оттенък, който имат петната.

От своя страна, краставицата има много антиоксиданти, които помагат да се поддържа кожата млада, пълна с живот и бляскъва, в допълнение към борбата с бръчките и фините линии.

Съставки

5 стръка магданоз

2 филийки краставица

Домашни маски за лице с грозде

Оправдавайки репутацията си на „Кралица на плодовете“, гроздето със сигурност предизвиква уважение в общността за грижа за ...

5 капки лимонов сок

1/2 чаена лъжичка зехтин

Как да го използвам

Първо накълцайте магданоза и когато го направите, добавете го в чашата на блендера с останалите съставки и смесете всичко, докато получите хомогенен крем. Нанесете препарата върху областите на лицето с петна и бръчки и го оставете да действа около 10 минути. 

Радвайте се на блестяща и сияйна кожа!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com