Упражнения за високо кръвно: Как танцуването у дома може да намали риска от симптоми

2967
Упражнения за високо кръвно: Как танцуването у дома може да намали риска от симптоми
Снимка: iStock/Guliver

Рискът от високо кръвно налягане може да бъде намален чрез някои промени в диетата или упражненията ви. Можете да намалите шанса си от развиване на някой смъртоносен симптом или признак на хипертония, като просто танцувате из дома ви. Трябва ли да променяте тренировъчния ви план във фитнес залата, за да предотвратите високото кръвно налягане?

Високо кръвно налягане – причини и лекове за него

Високото кръвно налягане е често срещано състояние, което засяга повече от една четвърт от всички възрастни във Великобритания. Всъщност се твърди, че бихте могли да намалите риска от развитие на хипертония, като просто си танцувате вкъщи. Високото кръвно налягане, по-известно като хипертония, оказва допълнително напрежение върху кръвоносните ви съдове и жизненоважните органи. Това състоянието може да доведе до някои смъртоносни усложнения, като инсулт и сърдечни пристъпи. Това може да бъде причинено от нездравословно хранене или от недостатъчно спортуване.

Този плод сваля кръвното и забързва метаболизма с почти 30%

Бавният метаболизъм е предпоставка за натрупване на мазнини. Най-опасна е висцералната мазнина, която се натрупва в коремната кухина. Т...

Ако имате високо кръвно, яжте тези 2 храни

Твърди се, че една от най-добрите дейности за предпазване от високо кръвно налягане са танците. Танцуването е аеробна дейност, която е идеална за понижаването на вашето кръвно налягане, според благотворителната организация Blood Pressure UK. Аеробните упражнения са тези, които използват ритмични движения и използват голяма част от мускулите по цялото тяло. Те са особено полезни за защита на сърцето и кръвоносните съдове.  Също като танците, други видове аеробната активност са джогинг и плуване. Различните видове упражнения и активност имат различнен ефект върху тялото ви.

9 възможни причини за високо кръвно

Ако имате високо кръвно налягане, трябва да се съсредоточите върху дейности, които ще помогнат на сърцето и кръвоносните ви съдове. Аеробната активност е видът, който помага на сърцето ви най-много. Ходенето, джогингът, плуването, танците и копаенето са всички аеробни дейности. 

Понижаване на кръвното без лекарства? Ето 7 начина

При високо кръвно налягане е необходимо да се преразгледа начина на живот. Често малките промени се оказват достатъчни. Високото кръвн...

Има обаче някои упражнения, които трябва да избягвате, ако имате високо кръвно налягане. Някои дейности биха могли да причинят внезапни скокове в кръвното налягане, включително вдигането на тежести и спринтирането. Трябва да посетите лекар, преди да решите да направите някакви големи промени в плана ви за трениране, ако имате хипертония.

Кога кръвното налягане е най-опасно?

Междувременно внасянето на някои малки промени в диетата ви може също да намали риска от хипертония. Като например киселото мляко, цвеклото и бананите са все храни, които понижават кръвното налягане. Високото кръвно налягане често е известно и като „тихият убиец“, тъй като симптомите са склонни да се появяват само ако имате изключително високо кръвно налягане. Най-често срещаните симптоми за високо кръвно налягане включват сърцебиене, откриване на кръв в урината и силно главоболие. От решаващо значение е всички възрастни над 40 години да проверяват кръвното си налягане поне веднъж на всеки пет години. Можете да проверите кръвното си налягане, като посетите личния ви лекар или местната аптека.

Източник: EXPRESS

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com