Емил Мечикян, Коалиция ВЪЗХОД: Демокрацията е в риск и това е проблем за цялата страна, а не просто за десницата*

5031
Емил Мечикян, Коалиция ВЪЗХОД: Демокрацията е в риск и това е проблем за цялата страна, а не просто за десницата*
Снимка: Движение "ВЪЗХОД"

Арх. Емил Мечикян – водач на листата за Европейски парламент на Коалиция ВЪЗХОД, заместник-председател на Единна народна партия. Арх. Емил Мечикян има магистърски степени по Архитектура и по Стопанско управление. Докторант е в бизнес факултета на УНСС. Има специализации и квалификации по стратегическо управление, управление на сгради и съоръжения, възобновяеми енергийни източници и др. Работил е в големи български и международни компании в областта на проектирането, строителството и недвижимите имоти, както и в банковия и IT сектори. Роден през 1969 г. в гр. София. Има две деца. Владее английски език.

Вие сте водач на листата на Коалиция ВЪЗХОД. Какво е ВЪЗХОД?

Това е коалиция на десни демократични партии, които настояват страната ни да бъде управлявана справедливо, модерно и с грижа за хората. Нещата са прости на пръв поглед, но в "окупирана" държава не са. У нас управлението е собственост на тесен кръг с мафиотски уклон, който обира данъкоплатците, еврофондовете и мечтите на хората. Инак за сега сме пет партии и няколко неправителствени организации, но сме готови да се разширяваме на практика и без егоизъм.

Не считате ли че е братоубийствена война тази алтернативна листа на десницата ?

А коя е листата на десницата? Тази на ГЕРБ? Тази на „ДА България“? Кой е десницата у нас? Ние не сме посегнали на хора с демократични убеждения, но сме безкомпромисни срещу хора с болшевишко мислене, които искат да приватизират властта, медиите, правосъдието. Демокрацията е в риск и това е проблем за цялата страна, а не просто за десницата. Ние не сме се събрали, за да решаваме лични проблеми. Аз съм предприемач и не се нуждая от политически протекции за да издържам семейството си. Излязъл съм на полето на обществената работа, защото смятам, че сме длъжни безапелационно да отвоюваме държавата си. Това е война и нямам илюзии, че някой ще ни спести удари.

Виждате ли в Европейските избори вот на недоверие към властта?

Всички избори слагат на кантара на обществото доверието и недоверието. Гражданите не искат повече да бъдат крадени нито през левия, нито през десния джоб. Те имат неистова нужда от честни хора. А срещу себе си имат машина, която по цял ден бълва, че всички са маскари, за да не отидат до урните. Хората намразиха партиите и политиката, защото не работят за тях, утре ще намразят и медиите, вдругиден бизнеса, после болниците, защото няма сестри... Не можем да живеем в омраза и лъжа. Отказвам да повярвам, че цяла България е пълна с маскари. Управляващите се опитват да ни убедят в това, за да си стоят и крадат до безкрай.

Трябва ли да подаде Борисов оставка, ако загуби изборите?

Как да отгатна морала на властта? Една тераса е лоша, а друга не. Тази на Цветанов е срамна, а на Каракачанов - красива?! Как става това? Продават паспорти, но бранят България? От кого? България страда за това, че 2 милиона си тръгнаха, а не защото 6 сириеца живеят у нас. Оставката е морален акт, а аз не виждам морал у тези хора. Те са юнаци да влачат баби, но пиленца пред Главния прокурор. Защо да се радвам, че Борисов ще загуби, ако спечели Нинова? Каква е разликата между едните болшевики и другите? Спонсорите им са общи, моралът им също. Освен това оставките отдавна не са достатъчни…

Кои са приоритетите Ви в Европейския парламент?

Първо директен достъп на гражданите до услугите на европейската администрация, а не правителствата на държавите да работят като "филтър" пред благата и правилата на съюза. Силна армия и свързани служби за сигурност на ЕС в рамките на НАТО, за да не изглеждаме като богата възрастна дама, която моли съседите да и монтират СОТ. ЕС като глобален играч, наравно с Китай и САЩ. Това засяга както енергийните потоци, така и системите за сигурност. Не може докато едни страни настояват Русия да не окупира чужди територии, Борисов да брои плажните хавлии на туристите. Утре така ще постъпят и с нас. Тоест по-солидарен ЕС, по-сигурен ЕС и по-достъпен за гражданите.

*Платена публикация в рамките на предизборната кампания за вота за Европейски парламент

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика