X
 
 

Най-добрите в математици в област Видин получиха грамоти

1281 0
photo of Най-добрите в математици в област Видин получиха грамоти
Снимка: община Видин
На специална церемония в залата на Общинския съвет на Видин бяха наградени с грамоти учениците, заели призови места в областния кръг на ученическата олимпиада и националните състезания по математика. На официалното тържество присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.

„Щастлив съм да видя толкова много млади и знаещи хора в град Видин. Искам да поздравя всички, които се включиха в тези състезания, защото всеки един от вас е тук благодарение на положения труд, упоритост и знания. А когато човек учи с желание и е добре подготвен - успехът рано или късно идва. Моите адмирации и към вашите учители и родители, които ви подкрепят безрезервно по пътя към вашия успех“, каза Огнян Ценков и добави, че математиката е езикът, на който говорят всички точни науки, цитирайки мисъл на големия учен-математик Николай Лобачевски .

В математическите състезания  взеха участие над 1000 ученици от областта, а наградените на призови места са 73-ма . Те са участвали в  Ученическа олимпиада по математика, Математическо състезание „Европейско кенгуру“, Пролетно математическо състезание за ученици от 4 клас и Математическо състезание „Питагор“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители