Ревизоро вдигна завесата: Какво приеха ГЕРБ от програмата на Патриотичния фронт

19370
Ревизоро вдигна завесата: Какво приеха ГЕРБ от програмата на Патриотичния фронт
Снимка: БГНЕС

Ние сме последователни – искахме да се говори по нашата програма и да се приемат важни точки по нея. Около 80% от програмата ни вече е приета от ГЕРБ и Реформаторския блок, каза депутатът от „Патриотичния фронт” Емил Димитров-Ревизоро.

Има ли прието от десните искане за задължително гласуване? Да, има, но нека не казвам аз какво точно е разписано, по-късно днес ще стане ясно, отговори Ревизоро. Прието е и да се стимулира т.нар. тридетен модел – стимулиране за раждане на толкова деца, говорихме и за „Южен поток”, добави той пред Нова телевизия.

След 7 часа преговори: Има съгласие за сформиране на кабинет

След преговори, които продължиха 6 или 7 часа, е налице достатъчно съгласие за сформиране на правителство. Това призна лидерът на ДСБ Р...

Днес ще обсъдим програмната декларация и окончателно ще кажем има ли подкрепа за правителство на ГЕРБ и Реформаторите. Съгласно процедурата може би ще трябва да се отиде и при президента, обясни Димитров. Ще спрем обаче подкрепата за правителството, ако не се изпълни договореното в разписаната програма, подчерта Димитров. А Валери Симеонов заяви, че много важна точка е промяна в Изборния кодекс - в рамките на следващите шест месеца. Предстои и отстраняването на една антибългарска и изключително вредна за България партия. Известни са кадрите ѝ - всички си ги знаят - по агенции, по областни управители, добави Симеонов.

Цената, която ГЕРБ ще плати, е да изпълни нашата програма или поне по-голямата част от нея. По отношение на кандидатурата на Божидар Лукарски Ревизоро каза, че го харесвал и имал необходимите качества. За Владислав Горанов и слуховете, че е близък с Делян Пеевски, бившият митничар номер едно отвърна, че София била глобално село и всеки можел с всеки да се познава. Приемам кандидатурата на Горанов – ще му поставям задачи и ще видя ще ги изпълни ли. Колкото до Корман Исмаилов – приемете, че просто не го харесвам – така Ревизоро направи разграничение след въпрос как се борят с модела „КОЙ” чрез излезлите в публичното пространство кандидатури.

С 19 души да си направиш 70-80% от програмата е голямо постижение, продължи Димитров. Даже и със 17, каза той, визирайки излизането на Велизар Енчев, който не подкрепя кабинет на Бойко Борисов и на още един депутат от „Патриотичния фронт”.

Знаете ли, мен много ме подразни как Йордан Цонев по време на кампанията преоткри майчиния си език. Може и ние да научим няколко дуплики на майчин език и да стане в парламента „майката – майката”. По-добре е майката да липсва от политиката, обясни Димитиров.

АБВ продължават да мислят за подкрепата за кабинета*

Утре ще имаме заседание на Националния съвет на партията и ще решат дали ще подкрепят правителство. Информацията съобщи един от членове...

Искам да знаят всички хора с влогове в КТБ – гарантираните влогове ще бъдат платени и ще променим законодателството така, че никога повече да няма такава мъчителна процедура, както в случая КТБ, категоричен беше Димитров. Трябва да се смени ръководството на ДАНС и не бива да има сливане на НАП и Агенция „Митници”, завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика