X
 
 

15 километра светлини огравят Бургас за Коледа (СНИМКИ)

822 0
15 километра светлини огравят Бургас за Коледа (СНИМКИ)
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Репортерска проверка на Actualno.com показа, че подготовката за коледните и новогодишните празници в Бургас тече с бързи темпове. Елхата на централния площад „Тройката“ е почти готова. Кранът, с който и тази година се сглобяват отделните сигменти на дръвчето, все още е необходим на работниците, защото от утре започва поставянето на играчките и другите украшения по екологичното дърво.

Дърветата по повечето улици също са украсени със светещи гирлянди, които се забелязват и по високите части, между осветителните тела на улиците. Почти сглобена е и елхата, която се намира до фонтана пред сградата на община Бургас. Осветлението засега се пуска пробно, но до няколко дни то ще се задейства автоматично в тъмните часове на деня. 15 000 метра са коледните светлини, които ще направят града блестящ.

Коледното предизвикателство, което общината отправя към бургазлии се нарича "Да украсим Бургас". Проявата, която се реализира за 13-та поредна година, има за цел да създаде истинско празнично настроение и положителни емоции в дните преди коледните и новогодишните празници.

Очаква от бургазлии да проявят въображение и да допринесат за още по-мащабна празнична атмосфера в целия град.

В Бургас започва инициативата "Засади дърво"

Всеки жител на Бургас, който обича природата, може да се включи в инициативата на общината "Засади дърво". Гражданите, които са направи...

Желаещите да се включат в конкурса трябва да изпратят снимка или кратко видео, което да показва каква украса са направили, какво са поставили на външните фасади на жилища, офиси, магазини и обществени сгради. Предложенията се приемат до 20-ти декември, а кадрите трябва да бъдат изпратени на е-мейл: media@burgas.bg

Част от наградите, които са предвидени за най-добрите в конкурса, са ваучери за посещение на остров "Света Анастасия" и археологически комплекс "Акве Калиде".

За класираните ще има ръчно изработени сувенири от Общинско предприятие "Морски знаци" и новия луксозен календар на Община Бургас за 2020-та година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители