X
 
 

Допуснаха до изслушване в пленарна зала Цацаров и Найденов за КПКОНПИ

593 0
Допуснаха до изслушване в пленарна зала Цацаров и Найденов за КПКОНПИ
Снимка: БГНЕС
Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика допусна до изслушване в пленарна зала и двамата кандидати за антикорупционен шеф, предаде БГНЕС.

След разглеждане на документите на двамата кандидати за антикорупционен шеф /КПКОНПИ/ – депутатът Симеон Найденов от „Воля” и сегашният главен прокурор Сотир Цацаров, ресорната комисия установи, че те са представили необходимите документи и двамата отговарят на законовите изисквания.

НФСБ подкрепи Цацаров за шеф на КПКОНПИ, Симеонов иска стесняване на проверяваните лица

НФСБ също ще подкрепи Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ. Той имал добра визия за реформа в специализираната комисия за отнемане на незако...

"Допускаме до изслушване Симеон Найденов и Сотир Цацаров. След изслушването ще дадем мотивираното си решение на депутатите", обясни процедурата председателят на парламентарната комисия Борис Ячев.

Той разясни как ще протече публичното изслушване на кандидатите. "Вносителите ще представят своите предложения в рамките на 2 минути. Кандидатите имат по 15 минути, за да представят концепцията си за работата и също така ще трябва да отговарят на въпроси от залата", поясни Ячев.

Номинацията на Сотир Цацаров за поста е на ГЕРБ и „Обединени патриоти”. Обвинител номер едно внесе в парламента във вторник своята концепция, в която предлага нов структурен модел и правилник за работата на комисията.

Изслушването на кандидатите за антикорупционен шеф е във вторник, 3 декември, от 9 часа в зала "Запад" на парламента и ще бъде излъчено в ефира на БНТ1.

Цацаров смята "да събуди" антикорупционната комисия

КПКОНПИ Има потенциал и по някакъв начин мога да допринеса тя да получи това място, което й отрежда закона. Това каза преди изслушванет...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители