Лекар на годината за 2021 в Ловеч е д-р Стефан Карев

4813
Лекар на годината за 2021 в Ловеч е д-р Стефан Карев
Снимка: Община Ловеч

На традиционно бляскава церемония на 19 октомври вечерта в Ловеч бе обявена ежегодната персонална награда за признание за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в общината. Носител на барелеф „Св. Иван Рилски“ за 2021 г. е д-р Стефан Карев.

Наградата и цветя на избрания връчи домакинът на вечерта Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч.

Две специални награди – грамота и живописна картина, бяха връчени на д-р Михаил Киров и д-р Емилия Пецева.

Тримата отличени лекари благодариха за избора с топли думи на Община Ловеч, на своите колеги и сътрудници.

Кметът Корнелия Маринова подчерта, че лекарите са едни от най-отговорните хора в нашата община. Тя разказа подробности от живота на Свети Иван Рилски, чийто празник се отбелязва на 19 октомври, а това е и Ден на българския лекар. В своето поздравление тя каза още:

„Човек трябва да е сляп, за да не вижда какво правят лекарите днес. Да не си дава сметка за вашата всеотдайност, отговорност, риск, на който се излагате, защото връщане болни хора към живот, давате надежда. Благодаря, вие сте чудотворците в нашето съвремие и в тази здравна криза. Честит празник!“

В събитието взеха участие още заместник-кметът Венцислав Христов, д-р Румяна Нановска – изпълнителен директор на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, д-р Росица Милчева – директор на РЗИ, д-р Антонио Маринов – директор Районна здравна осигурителна каса, както и много лекари, зъболекари, медицински специалисти и граждани.

По време на коктейла в Ловчанско читалище „Наука 1870“ звучаха изпълнения на пиано от Валерий Хомяков, водещ бе журналистът Никола Колев.

Награденият д-р Стефан Радославов Карев е роден на 14.10.1977 г. в гр. Мадан. Завършил е висшето си образование в Медицински университет Пловдив, Стоматологичен факултет, с образователна степен магистър по стоматология (лекар по дентална медицина) през 2002 г.

От 2003 г. работи като лекар по обща дентална медицина в Ловеч и селата Александрово, Крушуна и Йоглав, а в периода 2008-2010 г. в Обединеното кралство. През целия период на трудова дейност посещава редица курсове, семинари и конгреси за следдипломна квалификация.

Д-р Михаил Киров е роден през 1956 г. в Горна Оряховица. Завършва висше образование в Медицински университет Плевен през 1982 г. През 1992 г. взима специалност вътрешни болести, а през 1994 г. белодробни болести.

От 1994 до 1995 г. специализира бронхология в Медицинска академия София, след което придобива сертификат по бронхология. През 1996 г. специализира двумесечен курс по травматична бронхология и бронхология на изгарянията. От 1982 г. работи в болницата в Ловеч, в белодробно отделение. От 1993 г., с малко прекъсване, е началник на отделението. Носител е на редица грамоти и плакети, двукратно е удостояван с благодарствени писма от ректора на Медицински университет Плевен.

Д-р Емилия Пецева е родена в гр. Струмица, Република Македония. Завършила е медицина във Висш медицински университет Плевен през 2005 г. Работи и специализира вътрешни болести в клиника по пропедевтика на вътрешни болести към Университетска болница „Георги Странски“- Плевен до 2007 г.. От 2007 г. до 2015 г. работи в спешно отделение към Многопрофилната болница „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч. От 2015 до 2017 г. е лекар-ординатор в Първо вътрешно отделение в болницата в Ловеч. От 2017 до 2020 г. специализира кардиология при проф. Тишева в Първа клиника по кардиология към Университетска болница „Георги Странски“ – Плевен. Актуална месторабота – Многопрофилна болница „Кардиолайф“ – Ловеч.

Подарените картини са „Духът на къщата“ и „Началото на юли“ на Жоржета Тодорова.

Официалната церемония за ежегодна персонална награда барелеф „Св. Йоан Рилски” се провежда за 14-та поредна година. Организатор е Община Ловеч, а съорганизатори са Регионална здравна инспекция – Ловеч, Районна колегия на Български лекарски съюз – Ловеч, Районна колегия на Български зъболекарски съюз – Ловеч и Районна колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи – Ловеч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч