Ловешките медици с искания до здравния министър и омбудсма, предупреждават за оставки

1533
Ловешките медици с искания до здравния министър и омбудсма, предупреждават за оставки

Исканията на протестиращите медици от Ловешката болница вече са изпратени до омбудсмана Мая Манолова и до министъра на здравеопазването. Лекарите настояват за оставка на борда на директорите.

Започва делото срещу шофьора, който прегази две 16-годишни деца край Лесидрен

Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт за пътно транспортно произшествие, при което шофьор при управление на лек автомо...

Медиците поискаха оставката и на прокуриста на лечебното заведение д-р Снежина Митова, която след вчерашния протест обяви, че ще се оттегли, съобщава БНР.

Началникът на отделението по хемодиализа доктор Пламенка Ганкова съобщи останалите искания на протестиращите медици. Те включват огласяване на резултатите от медицинския одит, запазване дейността при разглеждане на структурните реформи в лечебното заведение.

Недоволни от тежкото финансово състояние на болницата в Ловеч, кадровите и структурните промени, медиците настояват за прокурист на лечебното заведение да бъде назначена д-р Донка Минкова до провеждане на общо събрание на акционерите. "При неосъществяване на нашите искания в петдневен срок ще подадем колективни оставки и ще направим жива верига, за да не допуснем всички виновници в лицето на управляващите на болницата, които ни доведоха до този крах", предупреждават медиците.

Очаква се утре прокуристът на ловешката болница д-р Снежина Митова да предложи план за преструктуриране на дейността, обяви заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

Възрастни хора починаха от студ в дома си

Възрастни мъж и жена са починали от студ в дома си в ловешкото село Радювене, съобщават от полицията. На 11 януари в РУ Ловеч е получе...

"Тя иска по някакъв начин да преструктурира дейността на болницата, така че да стане по-ефективна. Не говорим за преструктуриране на собствеността с минимум вложени средства да има максимум ефект. Ако едно отделение е от 60 легла и стоят използвани 20, защо трябва да го има това отделение", каза Пенков.

Той заяви още, че в почти всички региони в България има недостиг на лекари, а в същото време болничните легла са с 10 хиляди повече от необходимото.

По думите му дисбалансът ще бъде премахнат с помощта на областните здравни карти. "Здравната карта е документ, който определя бъдещето, не сегашното състояние, нито договорите с Kасата. Гарантира с 10 000 легла повече от това, което реално се е случило. Трябват ни 26 000 легла, имат дадени 35. Няма ли преобразуване? Мениджмънтът да решава, така че хората да имат полза", каза заместник-министърът на здравеопазването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч