Асеновградски и пловдивски художници се обединиха в изложбата „Есенен салон“

5538
Асеновградски и пловдивски художници се обединиха в изложбата „Есенен салон“

Асеновградски и пловдивски художници се обединиха в изложбата „Есенен салон“. Творбите са разположени в Старинно училище „Свети Георги“ в Асеновград.

Живописни картини и нетрадиционни скулптори и пластики връщат любителите на художественото изкуство към корените и наследството на траките. От творбите на художниците струи любов и дъховност.

Разследват съпрузи, склонявали към проституция в Пловдив

25-годишен софиянец с инициали И.М и 23-годишната му съпруга са привлечени като обвиняеми за склоняване към проституция, съобщиха от пр...

„Само изкуството единствено може да ни крепи.“, споделиха участващи в изложбата пловдивчани и асеновградчани. Организатори на съвместната изложба са художниците от Асеновград Аспарух Сърбов и Геракси Гераксиев.

Общо 10 пловдивски и асеновградски творци се включиха в проекта. Целта на съместната инициатива е да се представи нещо по-различно пред асеновградската публика, интересуваща се от изобразителното изкуство.

Броят на картините 41, като на 10 автори са художници от Пловдив. Останалите 31 са дело на асеновградчани. Изложбата няма обозначена тематика, като всеки показва онова, което е присъщо за собственото му творчеството. Произведенията от „Есенен салон“ ще са на разположение в Старинно училище „Свети Георги“ в Асеновград за около месец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив