Усилен труд кипи около стадиона на "Спартак" в Пловдив (СНИМКИ)

5190
Усилен труд кипи около стадиона на "Спартак" в Пловдив (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

С пълна сила върви разчистването на пространството около стадион "Тодор Диев" в Пловдив. Дейностите са част от реконструкцията, след която "Спартак" трябва да разполага с изцяло нов стадион. Вече напълно премахнати са павилионите от северната и западната страна на стадиона. Предстои да бъдат разчистени и постройките около сегашния вход.

Пълната реконструкция на стадион "Тодор Диев" включва подмяна на централния терен, изграждане на нова поливна система, направата на два изкуствени терена в южната част, пълна реконструкция на сегашните трибуни и изграждането на изцяло нова източна трибуна. За удобство на зрителите всички трибуни ще бъдат със седалки. Ще бъдат направени изцяло нови съблекални, както и ново табло и осветление на съоръжението. Стадионът ще има пет входа за зрители и голям брой паркоместа, както и отделен вход и паркинг за гостуващи фенове. Съоръжението ще отговаря на всички изисквания на БФС за мачове от Първа лига, каквато е и дългосрочната цел пред отбора. Инвестицията ще е в размер на около 3,5 милиона лева, като според проекта стадионът ще е с 4500 седящи места и с осветление,  

Амбициите на новия президент на Спартак Пловдив Динко Миленчев, който е един от собствениците на веригата от казина "Империя", е отборът да има нов модерен стадион, на който да играе мачовете си, когато се завърне в елитната Първа лига. В момента "гладиаторите" играят в последното ниво на родния футбол - Б областна група "Запад", след като през 2016-а година отборът се разпадна и отказа да играе в Трета лига. Последва цял един сезон, в който Спартак остана само със школа без мъжки отбор. Това се промени с идването на новия собственик на отбора, който върна тима отново на футболната карта. Сега възроденият Спартак Пловдив се завърна с летящ старт по терените. След изиграни 14 кръга, "гладиаторите", както са известни сред феновете, имат 14 победи и са безапелационно на първото място с 42 точки и внушителната голова разлика 62:0. 

Наскоро клубът отбеляза 71 години от своето основаване. За времето на своето съществуване, Спартак се превърна в един от най-обичаните в Пловдив, като безспорно най-голямото постижение в историята на отбора е шампионската титла от 1963-а година. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com