Обмислят бъдещето на стадион "Пловдив"

5530
Обмислят бъдещето на стадион "Пловдив"
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Община Пловдив няма да бърза да взима решение за бъдещето на стадион „Пловдив“. Това съобщи днес по време на сесията на общинския съвет кметът Иван Тотев. Той уточни, че заради ситуацията около стадиона се очаква в града да пристигне министърът на спорта Красен Кралев.

След като бе решено България да кандидатства за домакин на Световното първенство по футбол през 2030-та година заедно с Румъния, Сърбия и Гърция, на дневен ред излезе въпросът с материалната база. Страната ни трябва да има 4 модерни стадиона с капацитет от минимум 40 000 места, като единият е в Пловдив. Така темата с градския стадион е много важна. Според разпоредбите на УЕФА и ФИФА, за да се играят мачове тук, стадионът трябва да е без лекоатлетическа писта.

За Мондиал 2030 ни трябват 4 стадиона, в Белград Боби Михайлов имал "схващане в крака"

Да, възможно е. Има ясно изразена политическа воля Балканите да са домакин на Световното първенство през 2030 г. Това заяви в ефира на ...

„Говорим с проектантите как да стане това. Трябва обаче да намерим алтернатива, тоест да се намерят средства за лекоатлетическия стадион до стадион "Пловдив", заяви днес кметът Иван Тотев. "Първите 6-7 месеца на тази година трябва да се уточни този въпрос, надявам се и по-рано. Проведохме разговори с проектантите на стадион "Христо Ботев“ – не е възможно там да се увеличи капацитетът. Единственият стадион, който може да стане 40 000, е стадион „Локомотив". Така че имаме много възможности“, уточни градоначалникът. Той отново потвърди, че темата със стадион „Пловдив“ е много сложна и именно затова общината няма да бърза с решението и ще търси общоградски консенсус с участието на цялата общественост.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители