Андреев: Постижимо е резултатите от вота да са готови до 48 часа

3768
Андреев: Постижимо е резултатите от вота да са готови до 48 часа
Снимка: БГНЕС

Постижимо е резултатите от изборите да бъдат оповестени до 48 часа, при добра организация и нормалното протичане на отчитането на резултатите, смята говорителят на ЦИК, заяви пред БНР говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев.

На Общинските избирателни комисии не са давани инструкции да питат избирателя дали ще гласува и колко бюлетини да му бъдат дадени, обясни той.

Календерска обвини bTV в цензура заради "пропуска" да я поканят на дебат

Кандидатът на "България без цензура" (ББЦ) за София Мария Календерска обвини bTV в цензурата на bTV, за това, че за "пореден път" телев...

"Въпросът е такъв, че да може избирателят да бъде подканен да гласува с всичките бюлетини. В момента, в който той влезе в избирателната секция и се представи пред секцията със своя документ за самоличност, да му бъдат предоставени бюлетините, за да може той да гласува. Не става въпрос за някакво изрично питане на самия избирател", каза Андреев.

Сложността на изборите и големият брой бюлетини, с които ще се гласува на някои места, поставят въпроса дали ще бъде направен анализ на недействителните бюлетини. Според Александър Андреев това може да се направи, но след изборите, когато се види какво е съотношението на тези бюлетини.

Той каза че денят за гласуване може да бъде удължен до 20.00 часа, при положение че в 19.00 часа пред секцията има хора, които не са гласували.

 

Борисов заплаши кандидатите на ГЕРБ за купуването на гласове

Вчера щяха да приберат „въпросния господин”, но той има имунитет. Така премиерът Бойко Борисов се оправда за липсата на дей...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика