Календерска обвини bTV в цензура заради "пропуска" да я поканят на дебат

6877
Календерска обвини bTV в цензура заради "пропуска" да я поканят на дебат

Кандидатът на "България без цензура" (ББЦ) за София Мария Календерска обвини bTV в цензурата на bTV, за това, че за "пореден път" телевизията е "пропуснала" да я покани в дебата за столицата, на който присъстваха всички парламентарно представени партийни сили с изключение на ББЦ. 

"Това не е и първо „провинение” на телевизията. В продължение на 160 дни bTV „заличава” "България без цензура" от предизборния живот", смята кандидат-кметицата. "Питам се каква може да е причината да поканят на дебата за София само 7 от 8-те парламентарно представени партии? Всички други кандидати без мен", коментира Календерска в личната си страница във Facebook.

Календерска: Ще работим за млада София с визия за 30 години напред

Ще работим за млада София с концепция за развитие за поне 30 години напред. Ще работим с грижа за хората, а не за вълци, котараци и вся...

Тя обаче изказва благодарности към двама журналисти от bTV - Цветанка Ризова и Жени Марчева, които "въпреки политиката на телевизията, в която работят, са дали думата на "един инакомислещ кандидат-кмет за София". Календерска благодари и на всички останали, които са "подходили към работата си с професионализъм и са заложили на обективността, а не на личните си пристрастия и убеждения.

Днес лидерът на БСП Михаил Миков си тръгна от студиото на телевизията преди да е взел участие в сутрешния блок. Той обяснил, че не може повече да чака да му дойде редът и напуснал сградата на bTV, съобщиха от там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София