X
 
 

Борисов: Асфалтът не се яде, но създава инвестиции и работа

2743 4
photo of Борисов: Асфалтът не се яде, но създава инвестиции и работа
Снимка: БГНЕС
„Тръгнахме да правим път през Божурище, но той няма да свърши никаква работа. Няколко огромни инвеститори искат да влязат тук, но не мога да си го позволя, защото трафикът ще се блокира. Затова ще се направи околовръстен път от бул. „Царица Йоана", който да минава оттук и да свързва магистралата със Сърбия. Това струва над 50 млн. лв. Проектът го имаме вече. На министрите съм дал в най-кратки срокове да започнат процедурата, трябва да се отчуждават и земи”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на откриването на дистрибуционен център на мебелна компания в Божурище, който ще отговаря за целия Балкански полуостров.

„Заради бавните отчуждителни процедури искахме да променим закона, който беше спрян от Радев. Ние не сме го правили, за да правим на инат на някого, точно обратното - на нас ни правеха. Строим, а съдът, ако има недоволни от оценените имоти, оценява и ние даваме пари, но през това време строим. Това е чист прагматизъм, но обещавам да направя всичко възможно да ускорим максимално процедурите и в следващите дни да осигурим и парите, за да има смисъл нашето идване тук и благодарностите към нас да не са напразни. Поемаме този ангажимент", добави още Борисов.

Трябва да стана на сто години за да свърша това, което сте свършили вие

"Трябва да стана на сто години за да свърша това, което сте свършили вие".  Така се обърна към премиера Борисов министър-председат...

Той припомни, че на откриването на завода на друга компания в Костинброд преди около 10 дни също са обещали да отпуснат пари за нов път. „Асфалтът дали се яде или не, той създава милиарди инвестиции и хиляди работни места", допълни премиерът.

Той разказа, че когато са правели индустриалната зона, не е имало никакви инвеститори, но изведнъж те станали толкова много, че се е наложило и да ги спират.

По-рано през деня в Министерския съвет премиерът се срещна с колегата си от Федерална провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер.

„С Йоханна сме приятели от много години, била е на нашата граница. България е държавата, която има нула миграция благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила“, изтъкна Борисов.

Борисов: България е държавата с нула миграция (ВИДЕО)

България е държавата, която има нула миграция. В България има много австрийски инвеститори, огромен оборот, голямо приятелство със Себа...

Той акцентира върху интереса на страната ни от увеличаване на инвестициите от Долна Австрия, особено в проекти с висока производствена и високотехнологична стойност. Според българския министър-председател конкретни резултати може да даде сътрудничеството в областта на цифровизацията на икономиката, внедряването на иновации и информационните технологии.

Друга сфера с потенциал за взаимодействие е производството на резервни части и компоненти за водещи световни производители на автомобили и предприятия в сферата на услугите със значителна добавена стойност. Борисов посочи също предимствата на индустриалните зони и технологичните паркове в България, съобщиха от правителствената информационна служба.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • ГРОБарче 4 ГРОБарче преди 4 дена Профил на трол?
  Абе нещастна ТИКВО, те затова милион и половина българи имигрираха, за да обеснят на "белите" да не го ядат асфалта, защото от него се правят най-качествените български магистрали, които след откриването още на другия ден им започват ремонтите !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  Бойко ма ти ги чакаш тези инвеститори от 15 години , ама те не идват инветитори и да дойдат няма да им работят работещи бедни!Тия дето останаха тук са пенсиите,болните и сакатите и свръхбогатите от ДС-българският бизнес!Бойко ма с 460 лв заплата и Акоо не можеш да правиш вече в БГ!Ела на мене си, заеби тоя асфалт малко и тебе 1кубик пръст ще те затрупа, живота е днес, утре може да те няма !А за у виж още ›› тре си оставил само заеми за погасяване !
 • Хой Бай 2 Хой Бай преди 4 дена Профил на трол?
  Те за това сигурно всички инвеститори избегаха от Бълхария
 • Анонимен 1 1 Анонимен 1 преди 4 дена Профил на трол?
  Бай Хуй, дали се е преглеждал, скоро?
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...