Борисов: Не е сериозно намерението на ПП със 72 депутати да правят правителство

5755
Борисов: Не е сериозно намерението на ПП със 72 депутати да правят правителство
Снимка: БГНЕС

В Европа трябва отново да се върнат системните партии. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС от Стара Загора. 

Той даде за пример гласуването за ескадрилата Ф-16 Блок 70 на „Продължаваме промяната“ в Народното събрание вчера: „Видяхте ли поведението им?“, попита лидерът на ГЕРБ.

Борисов: Машините са добри и ни вършат работа - затова винаги съм поддържал машинния вот

Многократно заявихме, че ще изтеглим тези предложения, които не се харесаха на много хора с право. Машините за гласуване са добри и ни ...

Той остро разкритикува оценките, които от ПП са си позволили по отношение на ГЕРБ като цитира думите на Корнелия Нинова, определила политиците от ПП като „аматьори“. „Тук някакви аматьори, цитирам Нинова, си позволяват да дават оценка на ГЕРБ. Това не звучи сериозно. Какво постигнаха те за тези две години“, каза Борисов.

Той се позова на оценката на рейтинговата агенция Standard&Poor's, която прогнозира по-малко от 1% растеж на БВП през следващата година. „Разбирате ли какво ви причиниха те за две години. Постигнаха растеж по-малко от 1%. Всичките икономически желания на ПП не могат да се осъществят при такъв нисък растеж и инфлация над 15%. Това се нарича на английски disaster, а на български – катастрофа“, подчерта Борисов.

Той подчерта, че по време на неговото управление българската граница с Турция е била най-добре охраняваната и не е имало мигрантски натиск. Това е признато от всички европейски лидери, включително лидерите на ЕК – Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел. „Оставих им граница за пример. Навсякъде даваха за пример Бойко Борисов. Най-добре охраняваната шенгенска граница, признаваха я в цяла Европа. Сега врим от бежанци. Кой допусна това?“, попита Борисов и добави, че за 15 дни ще поправи проблема. 

Борисов подчерта, че партията му е уважавана в Германия. „Пъпната връв на ГЕРБ е с германските партии. Ние сме партия с ценности и сме дисциплинирани. Бях им обещал да опазим границата, и го направих. Бях им обещал правителства само на растеж и да имат излишък. България беше отделена от Румъния преди две години и ни пуснаха в най-бялата организация – Банковия съюз. За две години без ГЕРБ и Борисов това се промени“, добави бившият премиер.

Бойко Рашков: Не Gemcorp, а магистрала "Хемус" е проблем за мен

За мен Gemcorp не е проблем. Проблем е АМ „Хемус”. Това заяви в студиото на „На Фокус” бившият вътрешен ми...

Лидерът на ГЕРБ заяви, че аферата с Gemcorp е много показателна за мисленето на Кирил Петков и Асен Василев. „Да доведеш приятеля си в Гранитна зала и да му дадеш цялата енергетика. Ако не ги беше свалил Слави Трифонов, всичко щеше да приключи след няколко години“, заяви Борисов. Лидерът на ГЕРБ добави, че само за шест месеца партиите, които по-рано са подкрепяли ПП, а именно БСП и ИТН в момента изнасят информация за сериозните им нарушения и корупция. 

Той подчерта, че е 100% за машинното гласуване, което е въведено от ГЕРБ, но „дойдоха хора, които се хвалят, че държат кода“. 

Борисов даде цялостна оценка на управлението на ПП, Василев и Петков през последните две години. „Огромна инфлация, огромно обедняване, изцяло неохранявана Шенгенска граница, купуване от изборите до енергетиката. Това е резултатът от две години управление на „Продължаваме промяната““, заяви той и призова:

„Да положим усилия и да подпишем документ за едни шест месеца, ако не искаме подобни правителства. Ако не искаме да го направим, да кажем на Радев, че отиваме на избори. Не е сериозно намерението на ПП със 72 депутати да правят правителство. Ако са решили да правят кабинет на малцинството, тогава са се разбрали или с ДПС, или с „Възраждане“, но със сигурност не с ГЕРБ и БСП, защото ние показваме техните недъзи“, подчерта Бойко Борисов.

Борисов предложи на партиите седмица за преработване на промените в Изборниа кодекс

Готови сме да сме съвносители с "Демократична България" на решение за временна комисия, която да разгледа промените в Изборния кодекс. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика