Борисов предложи на партиите седмица за преработване на промените в Изборниа кодекс

1273
Борисов предложи на партиите седмица за преработване на промените в Изборниа кодекс
Снимка: БГНЕС

Готови сме да сме съвносители с "Демократична България" на решение за временна комисия, която да разгледа промените в Изборния кодекс. Нямаме никакво желание да се бърза с изборния закон. Единственото, което може да направим с всеобща мъдрост – ние, БСП, ДПС, ДБ и „Възход”-а в сряда да направим такава комисия. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

Борисов бе категоричен, че не се ли състави правителство нито едно решение няма да бъде взето с оглед наближаващата тежка зима. Площадната демокрация стана модерна, каза още Борисов и посочи, че по правилата на опонентите на ГЕРБ и с техните машини ГЕРБ са победили с 5% на изборите пред ПП и са първа политическа сила. По отношение на връщането на хартиената бюлетина, Борисов уточни, че от ГЕРБ не го правят заради ДПС и БСП, а заради хората. "По вашите правила народът ни постави на първо място", обърна се той към ПП.

Лъже ли Борисов за машините? Министър от кабинета Петков го оборва

"Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем, нито от машинното гласуване... Още преди седмица казах, че да въведем същите машини, ка...

Борисов изрази възмущение от акциите пред дома на Йордан Цонев и неговия, като предупреди, че подобни действия могат да отключат гражданска война. "Всяка партия да си събере 300-400 души шпиц команда и къде дойдат - бой. С какво право звънят по звънците, това ли е демокрация? Ще ли им е хубаво да се заложа пред къщите им? Да търсим компромиси, трябва да се смирим и да направим правителство. Техническо ли, експертно ли, с когото и да е", категоричен е бившият премиер.

Хората, по думите му, искат работещо Народно събрание, което да им реши проблемите. "Не искам да изглежда, че отстъпваме пред уличен натиск", добави Борисов по повод протестът от петък вечер и отношението спрямо Йордан Цонев от ДПС. Според лидера на ГЕРБ накрая ще се стигне до гражданска война. Според него това не е демокрация и припомни, че той също е бил обект на подобно отношение. Той е категоричен, че не може една група малцинство да казва какво да се случва в страната, налагайки своето мнение. "Ние трябва да се смиряваме и да направим правителство", смята Борисов.

"Цяла седмица - пред вас, пред камерите - сядат парламентарните групи с IT специалисти, които да могат да изчистят всички съмнения във флашката, в кода. Решаваме и действаме. Те имат своите подозрения към хартията, ние – към кода. Има 4 години да управляваме, така че абсолютно съм „за” една седмица пред камерите", заяви Борисов своите условия за постигане на компромис и изход от политическата криза.

Борисов посочи, че при приемането на машинно гласуване Мустафа Карадайъ го предупредил :"С машините на Мадуро ще видиш какво ще се случи", но тогава нямало други. Борисов намекна, че е готов да взмеме машини като тези в Щатите, или пък кодът от вота да е за държавата, да има и сигурност от хакерски атаки.

Борисов пита партиите: Ще имаме ли правителство с третия мандат?

Ще имаме ли правителство с третия мандат? Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов другите партии по време на пресконференция.  ...

"Може да съберем 137 гласа, но това означава нестабилна държава. Аз не искам такава", заяви Борисов. Ако всички спрат да влизат в пленарна та зала, няма да има бюджет и парламентът ще спре. Само с отстъпки можело да се управлява.

Борисов се пазел от разговори за третия мандат, защото бил Брюкселски възпитаник. "Те са хардардски, аз съм брюкселски възпитаник. Аз работа на принципа - докато всичко не се договори, нищо не е договорено", категоричен бе той. Борисов поиска документ, около който да се обединят партиите, около кои лица и да се подпише. Всяко решение на следващия кабинет да е вкаран в този план, иначе да не получава подкрепа в НС, настоя лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика