Борисов предвижда падане на правителството, ако Сидеров не се яви в Народното събрание

24117
Борисов предвижда падане на правителството, ако Сидеров не се яви в Народното събрание

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да коментира поискания имунитет от Прокуратурата на лидера на БСП Сергей Станишев, предаде “Фокус”.

"Никога не се изказвам по такива теми: съд, прокуратура. Започнем ли да се изказваме, това означава, че не е добре. Това са независими съдебни системи – каквото са преценили, и едното и другото, е тяхна работа. Когато са поискали наши имунитети, ние сме си ги сдали, за да текат процеси, и да кажат каквото имат", каза Бойко Борисов.

Борисов: Правителството прехвърля бежанците на кметовете

"Не внесохме вот на недоверие за култура, защото има две по-важни теми за държавата, по които трябва да дебатираме – бежанците и...

Ако Волен Сидеров не се яви в Народното събрание, правителството пада. Това заяви председателят на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов на среща с над 600 членове и симпатизанти на партията в Стара Загора, предаде „Фокус”.

„Не знам от тук нататък как Волен Сидеров ще обяснява на своите хора, че единствено той държи ДПС на власт, за да могат да строят Цанков камък и водни огледала”, отбеляза Борисов. Той посочи, че ако Волен Сидеров и „Атака” се махнат от парламента и не се регистрират – парламентът не може да работи, правителството пада и се отива на избори. „Волен Сидеров вече никого няма да може да излъже, че той не е с ДПС.Той държи ДПС на власт”, коментира Бойко Борисов.

По отношение на удължения мораториум за продажба на българска земя на чужденци Борисов обяви, че ГЕРБ ще внесе едно контрапредложение и тогава ще се види какво ще правят тогава фикусите в парламента. „Над 150 депутата от ГЕРБ и БСП гласуваха този мораториум, а 20 човека от „Атака” скачат и викат „Победа”. Каква победа, след като ние сме гласували?”, попита лидерът на ГЕРБ. По повод информациите, че полицейската школа в Казанлък ще бъде превърната в бежански лагер, Борисов заяви, че нищо не се знае, защото никой не обяснява нито на хората, нито на местните власти какво смята да прави правителството. „Това правителство няма моралното право да управлява, защото ние ги бихме”, заяви Бойко Борисов. През членовете и симпатизантите на ГЕРБ в Стара Загора Борисов подчерта, че ГЕРБ е направила автомагистрала „Тракия” и сега Стара Загора е атрактивна. Бойко Борисов отбеляза, че когато ГЕРБ се върне на власт, ще направи и тунела под Шипка, за който не му е стигнало времето. „Ние сме доказали, че можем да строим тунели. Само в София сме направили 43 км тунели за метрото, а този под Шипка 3,5 км. Сегашните управляващи обаче от Европа им спряха парите, защото не могат да осигурят национално съфинансиране, нямат пари за обхода и тунела под Шипка, а с тези пари залъгват хората с увеличение на пенсиите от по 4-5 лева”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Бареков разкри защо Борисов и Плевнелиев са летели заедно

Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са летели заедно вчера, за да отидат на погребението на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс". Това раз...

Пет месеца след изборите, ГЕРБ "замита следи", като непрекъснато открива - спортни зали, пазари, улици, детски градини.

Борисов: Правителството произвежда по 5 000 безработни на ден

Правителството произвежда по пет хиляди безработни на ден, каза бившият премиер Бойко Борисов по време на посещение в Нови пазар, цитир...

Докато е това правителство, нищо няма да се случи – мога да се подпиша. Само това, което сме направили ние, това ще бъде. Това заяви пред журналисти в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите на Борисов, ако един проект се провали, това, което е дала Еврокомисията като пари, се връща обратно.

"Можем да върнем и за лотовете на „Струма”, каза Борисов. Борисов припомни, че неговото правителство е предало на общините доста терени на стари казарми. "Първо ги върнахме на „червените” кметове - на Шумен, Перник, къде ли не. Не дойде да ред да реализираме този за Стара Загора, защото има надлежен ред на искане. Докато не се върне ГЕРБ на власт. За всеки град можете да ме изпитате, и после да го проверите, мога да кажа какво е направено. Като се започне от джамията, музея, първо довършихме операта, стадиона, пистата, залата, училища, детски градини, градска среда", каза Борисов.

Борисов се обърна към журналистите с думите: "Изпитай ме за който искаш друг град, и като дойде Станишев си намисли един, и го питай. Защото всеки проект ми е минал през главата, всяка стотинка сме спестявали, която да пратим и да се свърши работа".

На въпрос за проблема със собствеността на джамията и делото в съда, той заяви: "Това е един прекрасен музей, където навремето първо е било тракийски храм, християнски храм, след това е било джамия. Това е една прекрасна възможност да се види, как различни култури са минали през този кръстопът на Балканите, наречен България. Сега това е един прекрасен музей. Ако не ме лъже паметта – те бяха някъде 2 300 000 лева за този музей".

По думите му - докато е това правителство – нищо добро не вещае. "Какво да направя повече, със сила не мога да ги накарам да си отидат. Ето тук с владиката, голям левскар, сега ние си ги дразним цесекарите, че сме си ги били. Ние си казваме, че ние сме моралните победители и ви бихме в неделя. Само че те са ни били 3:0. Ама ние с 20 депутата сме били Станишев на изборите – с 20! Е с какво право те казват: „Ние сме управляващи”, каза Борисов.

Борисов: Правителството произвежда по 5 000 безработни на ден

Правителството произвежда по пет хиляди безработни на ден, каза бившият премиер Бойко Борисов по време на посещение в Нови пазар, цитир...

Снимка: ПП ГЕРБ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика