Няколко забележителни дербита през този уикенд

33331
Няколко забележителни дербита през този уикенд
Снимка: Getty Images / Guliver

Шалке - Борусия Дортмунд, събота,16:30


Барселона има зелена светлина за преговори с Хумелс

След като не успяха да си осигурят подписа на централен защитник през лятото, "Барселона" явно няма намерение да повтаря грешката с...

В събота можете да се насладите на немския сблъсък между „Борусия Дортмунд” и „Шалке 04”. Враждата между отбора от Гелзенкирхен и този от Дортмунд  датира още от 30-те години на миналия век. Статистиката сочи, че двата клуба са изиграли общо 141 мача един дрещу друг, като „Дортмунд”  имат 48 победи и 216 гола, а „Шалке” са били 56 пъти и са отбелязали 273 гола, докато равенствата са 37. В момента „Борусия” е на втора позиция в „Бундеслигата” с актив от 22т., като разликата с „Байерн” е само една точка, което означава, че „дортмундци” ще гонят само победа, докато съперникът им заема 4-то място с 15т. и със сигурност няма да се даде лесно. Прогнозите на букмейкърите са за победа на гостите от дортмунд.

Барселона - Реал Мадрид, събота, 19:00


Безспорно най-очкваното дерби този уикенд е „Ел Класико”. Срещата ще бъде също в събота, като се очаква невероятно шоу от двата отбора, особенно поради факта, че в класирането в Испания, „Барселона” води точно с 3т. пред третия в листата „Реал Мадрид”.  Статистиката сочи, че „Ел Класико” се е състоял общо 224 пъти, като „Реал” имат отбелязани 378 гола и 90 победи, а „каталунците” са отбелязали 361 гола и имат 86 победи, а равенствата са 48. Карлес Пуйол споделя: „Говорим за два от най-великите клубове в света и всеки футболист мечтае да бъде част от това дерби”.  Със сигурност бързите ататки и техничните отигравания ще се редуват постоянно пред някоя от двете врати. Много вероятно е бранителят на „Барселона”, Жерар Пике, да не вземе участие в сблъсъка, поради контузия след мача с „Милан” в Шампионска лига. Все още не се знае и колко дълго ще продължи контузията на Джонатан дос Сантос .

Челси – Манчестър Сити, неделя, 18:00

Борусия Дортмунд вгорчи официалния дебют на Гуардиола начело на Байерн

След като миналата година "Борусия Дортмунд" се оказа отборът, за който останаха калъфките от Шампионската лига и Бундеслигата, сега ге...


В Англия пък един срещу друг се изправят „Челси” на Жозе Муриньо и „Манчестър Сити” на Мануел Пелегрини.  Това дерби се е състояло 132 пъти до момента, като „Челси” имат 52 победи и 195 гола, а „Сити” са победили 44 пъти и имат 176 попадения, равенствата са 36. Мачът ще се играе в неделя, а борбата за всяка топка ще е свирепа, като всеки от двата клуба ще има възможност да атакува първата позиция във временното класиране, тъй като „Челси” са втори със 17т., а „Сити” са 4-ти с 16т. Първенец към момента е отборът на „топчиите” с 19т., който  утре гостува на „Кристъл Палас”. Срещата на „Стамфорд Бридж” ще бъде и своеобразен сблъсък между Муриньо и Пелегрини, след като преди около пет месеца „кралският клуб” разби Малага с 6:2.

Монако – Лион, неделя, 18:00


Във Франция пък „Монако” приема „Олимпик Лион” в неделния ден.  Дватата отбора са се срещнали общо 35 пъти, като „Монако” имат 10 победи и 39 гола, а „Лион” са надделяли 14 пъти и са отбелязали 47 гола, а равенствата са 11. „Монако” заема втора позиция във временното класиране във Франция с актив от 22т. и ще има възможност да атакува първото място на „ПСЖ”, които са събрали 24т. до момента. Отборът на „Лион” пък заема 11-та позиция, а в снощния двубой от Лига Европа победи „Риека” с минималното 1:0 и излезе на първа позиция в групата си с актив от 5т.

Равенство между Милан и Барселона

Логично равенство – това предложи първият двубой между грандовете „Милан” и „Барселона” в тазгодишното из...

Андерлехт – Стандард Лиеж, неделя, 19:00


В Белгия пък „Андерлехт” приема „Стандарт Лиеж” на „Констант Ванден Сток” в неделя. Двата тима са се изправили в директен сблъсък 47 пъти, като „Андерлехт” са постигнали 20 победи и са отбелязали 69 гола, докато отборът на „Стандард Лиеж” е победил 15 пъти и е отбелязъл 49 гола, а равенствата са 12. Гостите са лидери във временното класиране с 28т., докато домакините са 5-ти с 21т. Отборът на „Стандарт Лиеж” започна ударно този сезон с девет последователни победи, но равенство и загуба в последните два позволиха на „Брюж” да стопи разликата между тях само на две точки. За отбора на „Андерлехт” пък е много важно да са се отърсили от последния си крах срещу „ПСЖ”, където загубиха с 0:5 от столичани, за да не допуснат нова изразителна загуба в неделния ден.

Порто – Спортинг Лисабон, неделя, 21:45


Манчестър Сити поведе във Висшата лига

Отборът на "Манчестър Сити" победи "Нюкасъл" с убедителното 4:0 в последния двубой от първия кръг на английската Висша лига и по този н...

В Португалия пък „Порто” и „Спортинг” също ще се изправят в неделя в спор за първото място. Тимът на „Спортинг” от седем мача няма победа срещу своя противник и от четири мача не им е отбелязвал гол. „Порто” ще се опитат да защитят първата си позиция, където са с актив от 19т., а „Спортинг” ще се опита да ги измести, като в момента те са на втора позиция с две точки по-малко. Треньорът на „Порто”,  Пауло Фонсека, коментира, че няма да повтори грешките срещу „Зенит” , от които португалците паднаха в средата на седмицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят