“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

8678
“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи
Снимка: ПП Продължаваме промяната

"Това е поредният ченгеджийски номер. Аз бях част от "Да запазим Корал", неправителствена организация, която се грижи единствено за това да запази тези три плажа, които запазихме на българското Черноморие. Изведнъж, 3 години по-късно, отникъде, по време на предизборната кампания, идва по-късно този кьорфишек от ДАНС. За тази кауза - "колко страшно" - това е пълен абсурд".

Така лидерът на “Продължаваме промяната“ Кирил Петков за първи път коментира по БНР публикация на сайта “Биволъ“, в която се твърди, че той е станал служебен министър на икономиката, след като в качеството си на адвокат Лена Бориславова е фалшифицирала документи. Разследващият сайт твърди, че:

Какво твърди “Биволъ“

Още: Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

“На 13-ти май в 1:39 часа след полунощ, Лена Бориславова си изготвя фалшиво пълномощно с което може да се разпорежда напълно с гражданското сдружение „Да запазим Корал“ и подписва това пълномощно с фалшив подпис на Председателя на сдружението, Атанас Русев.“

Бориславова е внесла документите в Агенцията по вписванията. Целта им е била да се изчисти Петков от всякакъв вид конфликт на интереси. Фалшификацията е включвала поредица от неистински документи, изготвени и легализирани от Бориславова. С тях е трябвало да се покаже на държавните институции, че Кирил Петков няма никакво противоречие със законите, за да бъде назначен за министър на икономиката през 2021 г., пише още "Биволъ".

Кирил Петков каза още, че новината се завъртяла в "несериозни медии" и че се използва с чисто предизборна компроматна цел.

ДАНС е бухалка

Още: "Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Според него ДАНС измислят компромати и като такъв посочи настоящият, че с Лена Бориславова са фалшифицирали документи, като членове на НПО, което спасява морски плажове.

„Явно не могат да ни оборят на реалните идеи, как България да изглежда и искат да ни набутат в калта. ДАНС е бухалката. Хубавото, е че Карол, Карадере и Иракли са запазени заедно с 500 м ивица зад тях“, заяви Кирил Петков.

И допълни: Ние обявихме война на превзетата държава още в последния месец на НС. Казахме, че без реформи в службите, съдебна реформа и в регулаторите, ще се държим така, докато българите имат нормални институции. И чух от службите: Ужас тези хора са тръгнали да ни сменят. Да ги успокоим, че не искаме да ги сменяме тях с други. Единственото, което искаме е честни конкурси и прозрачни процедури. И България да стане нормална държава, а не двама души с телефони, даже може би един - Пеевски, да им звъни от сутрин до вечер и да ги командва какво да правят. Това е битка, която ще продължи дълго време. Ние разбираме, но не се притесняваме.

Според лидера на ПП „ДАНС има над 2000 служители и могат да бъдат впрегнати всеки ден да измислят по нещо като компромат".

Още: Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Не знаехме, че Борисов е зависим от Пеевски

За свалянето на председателя на НС Росен Желязков Петков обясни: ГЕРБ и ДПС не притежават всичко в държавата показахте. Голяма грешка направихме, влизайки в това управление преди 9 месеца. Ние не осъзнавахме колко е зависим Борисов от Пеевски. Той е ужасно зависими от Пеевски и сега вече го знаем. Желязков си отиде, включително и Мария Габриел беше употреба, не защото не са свестни хора. Това е зависимостта на Борисов от Пеевски, който накара Желязков да направи тези нарушения с шефа на НЗОК и да му гласува оставка. А Габриел да вкара министри, които не бяха съгласувани.

„Нашата цел е да осветим тази връзка на Борисов, че е зависим от Пеевски и може да взима сам решения. И ние казваме, че ще седнем на масата за преговори следи изборите, ако тази зависимост бъде скъсана. Не искаме нагласен мач. Но очевидно Пеевски трябва да загуби властта, която има, а г-н Борисов по някакъв начин трябва да се отърве от зависимостта от него“, обеща Кирил Петков.

Не съм молил Пеевски да ме сдобрява с Борисов

Още: Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Категорично отхвърли признанията на Пеевски, че му се е молил да го сдобри в Борисов:

"Никога не съм се молел на никой, това са глупости".

Неговото виждане е, че „всъщност не зависи от тях и от нас, единствено зависи от българските граждани“.

„В двете паралелни държави хората трябва да изберат. В единия случай гласуват като човек за акад. Денков, образован , интелигентен, разбира от образование, ще даде възможност на пътя на развитие на България. Другият случай Пеевски или Борисов, получавате и двамата и се връщаме към т. нар. постна пица с бухалки. Всъщност властта не е нито при нас нито при тях, при хората е“, коментира Кирил Петков.

Още: Гърбът ми е много голям и хлъзгав, много народ се покатериха и паднаха

От град на град

Той разказа, че ходят от град на град, залите са пълни и хората са във възторг, „защото усетиха властта във собствените си ръце“.

„Ние ще ходим от град на град да овластяваме хората и да им казваме „властта е при вас!“, обеща лидерът на ПП.

За разликата от 7% с ГЕРБ при социологическите проучвания, той обясни, че това са „периферии, които се чудят дали да гласуват или не“.

Още: Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

„Ние ще направим за наши избиратели, почувствани обидени от сглобката, да ги активираме, това са тези 7 – 8%“, надява се той.

И обеща, че ПП-ДБ няма да позволят да се разцепи демократичната общност, която има 700 000 души.

„Те ще започнат да се съобразяват, няма къде да ходят. В последните 30 години те се опитват да разцепват демократичната общност“, заяви Петков.

Гласове за 50 млн. лв.

Още: Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

Този път купения вот ще е с огромни цифри, чухме, че този път ще плащат по 500 лв., реално 100 000 гласа ще купят за 50 млн. лв. с корупционни пари, обяви Кирил Петков.

„Може би да се извиним на гласоподавателите ни, че не осъзнавахме тази зависимост Борисов – Пеевски и трябва да се счупи, да разказваме историята как ще продължим след изборите и е важно е да чуят хората, че спасител няма, месия няма и да разказваме приказката за Неволята“, заяви той.

И потвърди, че Бойко Рашков е в листата на ПП-ДБ, защото „беше сред борците срещу корупцията“.

Петков предупреди политическите си опоненти, че не може да лъжат постоянно, защото в приказката „Лъжливото овчарче“ на третия път никой не вярва.

Още: Кирил Петков откровено: За службите, пачките, шантажа и....наркотиците

„Нашата общност, нейната заедност ни прави силни, не е функция на позиции и постове, а на кауза. Научаваме си уроците и разбираме, че само заедно можем. Ставаме незаобиколим фактор“, категоричен е Петков и отчита като грешка, че преговорите за ротацията не са били публични.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бивш здравен министър обяви, че ще съди "Капитал"

Нанков: Откакто ГЕРБ не е на власт, пътищата не се поддържат

ГЕРБ-СДС откри кампанията си в София с тържествен водосвет и молитва (СНИМКИ)

Да им вярваме ли този път? Министър обещава да има машини за гласуване на 9 юни

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика