ДПС внесе в КС искане за отмяна на решението за мораториума

24523
ДПС внесе в КС искане за отмяна на решението за мораториума
Снимка: БГНЕС

Трима народни представители от ДПС внесоха в Конституционния съд събраните подписи за отмяна на решението на Народното събрание за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година, предаде “Фокус”.

55 народни представители са се подписали под искането до Конституционния съд, като 19 подписа са на депутати от Коалиция за България и 36 подписа - на депутати от ДПС.

Червени депутати преосмислили позицията си за мораториума, подкрепиха ДПС

Между 17 и 19 подписа са дали депутати от Коалиция за България на ДПС за сезиране на Конституционния съд за мораториума за продажба н...

"Надяваме се Конституционният съд да се произнесе максимално бързо", заявиха депутатите от ДПС.

С искането за отмяна на решението за мораториума защитаваме европейската ориентация на България, заяви народният представител от ДПС Четин Казак.

„Това е израз на нашата заявена готовност и намерение да защитим европейската ориентация на България. Тук сме, за да докажем, че с подобни принципи и европейски правила, които са залегнали в основополагащите договори на Европейския съюз, и са в отговор на националния интерес на България, компромиси и залитания в популизъм са недопустими”, каза Четин Казак.

На въпрос дали не се притеснява за това, че част от БСП са гласували „За” мораториума, той заяви, че това вече е останало в миналото. „След това последва официална декларация от страна на лидера на БСП и позицията на Коалиция за България също се промени. Това е достатъчно за нас”, каза Четин Казак.

ДПС ще обсъди позицията на БСП за мораториума

Централният съвет на ДПС ще обсъди много внимателно позицията на БСП за мораториума. Това каза депутатът от ПГ на ДПС Христо Бисеров в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика