Караджов: Кунева сама изпрати SMS с номинацията си на премиера

3678
Караджов: Кунева сама изпрати SMS с номинацията си на премиера
Снимка: БГНЕС

Меглена Кунева сама е изпратила SMS на премиера със собствената си номинация. Това разкри Гроздан Караджов, депутат от гражданския съвет на РБ.

Той обяви, че номинацията е дошла след „процедурни хватки” и „фалшиви SMS-и, с които да се самономинираме” и подчерта: „SMS-ът на Кунева е на телефона на Борисов”.

Кунева стана образователен министър, след като опозицията действа като КОЙ

Със 106 гласа "за", 66 "против" и 31 "въздържал се" вицепремиерът Меглена Кунева беше избрана за нов министър на образованието. Това ст...

Кандидатът и вече министър на образованието и науката не е кандидат на Реформаторския блок – по този начин Караджов обясни защо е гласувал „въздържал се” в днешния парламентарен вот, след който Меглена Кунева оглави просветното ведомство, предаде бтв.

„Потъпкани бяха абсолютно всички принципи и процедурни правила, не беше зачетено мнението на Гражданския съвет”, посочи народният представител. Според него „Атака” и ДПС на практика са „избрали” Кунева като са свалили кворума чрез отсъстващи от гласуването депутати.

По думите му на Изпълнителен съвет на РБ тя е получила само 11 гласа от 21 възможни при нужно мнозинство от три четвърти. Под условието за ново гласуване – на равнище парламентарна група, недоволните напуснали залата, за да вземе лидерът на ДБГ нужната подкрепа.

„Дори след като официално беше поискано Кунева да дойде в нашата парламентарна група, това беше отказано от нейните хора в групата. Тя се срещна с абсолютно всички парламентарни групи, но не посмя да се срещне със своите сподвижници”, заяви Гроздан Караджов.

ГЕРБ и Реформаторите не пожелаха БНТ и БНР да излъчат дебата за Кунева

Депутатите не приеха дебата и гласуването за кандидатурата на Меглена Кунева за образователен министър на мястото на Тодор Танев да бъд...

Според него РБ въобще не е трябвало да иска поста: „РБ няма тази обществена и електорална тежест за толкова много министерски кресла”. Според него, след година и половина, в които ПФ и АБВ също са подкрепяли властта, е трябвало да бъде чуто и тяхното мнение, като вместо това вече имаме „една разпарцалена баница, наречена коалиция”.

Той заяви, че в Реформаторския блок има два лагера - на "властолюбците" и на опозиционерите на неистовия стремеж към все повече управленски постове.

В отговор на критиките, че Гражданският съвет (към който принадлежи) е с изтекъл мандат и е нелегитимен, Караджов напомни, че „когато тези 5 партии не можеха да се понасят и да се гледат, им трябваше някаква амалгама, която да ги слепи”. „Зад тези приказки – мандати, процедури и други адвокатщини, се крие единствено жаждата за власт”, подчерта депутатът.

Според него именно жаждата за нови и нови властови позиции е основното оръжие на ГЕРБ срещу РБ. „Няма ли Граждански съвет, няма Реформаторски блок. Затова и днес няма Реформаторски блок – има разпокъсано цяло, което се състои от васална част, която е готова безусловно да сътрудничи на властта и такава, която засега не се поддава на изкушението”, обясни Караджов.

Кунева брани Цацаров - ЕК не била искала независима оценка на прокуратурата

Оценка за дейността на прокуратурата ще се иска, но Европейската комисия не е казала, че тази оценка трябва да е независима. Това заяви...

По думите му депутатите от гражданската квота продължават да подкрепят реформите в здравеопазването, прокарвани от д-р Петър Москов и ще подкрепят продължаване на тези в образованието. Даже и да ги извършва Меглена Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика