Конституционният съд отказа да касира изборите

23601
Конституционният съд отказа да касира изборите
Снимка: БГНЕС

Конституционният съд (КС) вчера единодушно е отхвърлил исканията за касиране на парламентарните избори, пише "Труд", цитиран от БЛИЦ. Те бяха на Националния фронт за спасение на България на Валери Симеонов и на РЗС, но тъй като двете партии нямат депутати, бяха внесени от народни представители от ГЕРБ. Жалбите на двете формации бяха обединени в едно дело.

В тях се сочеха нарушения при гласуването в Турция, както и неправилно отразяване на вота в някои секции в България. КС назначи експертизи, които трябваше да проверят дали има нередности и дали те са се отразили на резултатите от изборите.

Конституционният съд гледа случая "Пеевски" за втори път, но без депутатския мандат

Втората жалба по отношение на Делян Пеевски, внесена от президента Росен Плевнелиев, ще бъде разгледана по същество от Конституционния ...

Вещите лица установиха незначителни нарушения, които според тях не са повлияли на резултатите. Например, разликата между реално гласувалите в Турция и записаните в протоколите е 975 души. В Габрово пък в протокол от секция записали един брой на гласувалите с думи, а в друг - с цифри.

През юли КС отказа да отмени резултатите на изборите заради акцията на прокуратурата в печатницата в Костинброд и последвалите коментари на политици в деня за размисъл.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика