В Русия се разраства епидемията от СПИН

34599
В Русия се разраства епидемията от СПИН
Снимка: Thinkstock/ Guliver

В Русия продължава да се разраства епидемията от СПИН, като броят на заразените от вируса ХИВ на 1 октомври 2013 година е бил 780 хиляди души, съобщи Франс прес, цитирайки ръководителя на Федералния център за борба срещу СПИН Вадим Покровски, предаде БТА.

За цялата 2013 година броят на регистрираните заразявания може да достигне 70 хиляди. "Това прави почти по 200 нови случая на ден", отбеляза Покровски.

Руската полиция залови група заподозрени в тероризъм

14 предполагаеми членове на ислямистката групировка "Ат Такриф уал Хиджра", свързана с "Ал-Кайда", бяха арестувани в Москва и голямо ...

Той изтъкна, че противно на световните тенденции, в Русия както броят на заразяванията, така и броят на смъртните случаи от тази болест не спират да растат.

Според официалните статистики броят на смъртните случаи от СПИН в Русия се е увеличил от 18 414 през 2011 година на 20 511 през 2012, което представлява ръст от 11,4 процента.

Броят на серопозитивните в Русия почти се е удвоил в периода 2006-2012 година, въпреки решението на правителството да увеличи 20 пъти финансирането на борбата срещу СПИН, призната за "национален приоритет".

Според доклад на ООН от 2011 година реалният брой на заразените в Русия е още по-голям от официално регистрираните и вероятно достига 1,2 милиона души.

Сърбия и зависимостта от Русия

Сърбия започна да строи своята част от "Южен поток" под руска егида. Така балканската страна ще стане още по-силно зависима от Москва,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com