Кворум в парламента има

17392
Кворум в парламента има
Снимка: БГНЕС

За днешния вот на недоверие явно ще има кворум. Редовното заседание на парламента започна със 166 регистрирани народни представители.

Дебатът за четвъртия вот на недоверие ще се проведе чак в 11:30 часа. 

Преди третата точка в работата на депутатите - Проект за решение за гласуване на вот на недоверие на Министерски съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на енергетиката с вносители Бойко Борисов и група народни представители, парламентът ще разгледа промени в съставите на постоянни комисии и делегации на Народното събрание в международни организации. Втора точка от дневния ред е второто гласуване на Законопроект за Министерството на вътрешните работи.

Орешарски няма да присъства днес в пленарна зала поради планирано посещение извън страната. Министър-председателят ще бъде на аудиенция при главата на Римокатолическата църква Негово Светейшество папа Франциск във Ватикана. Орешарски ще се срещне и с държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролини. Също днес, в Рим. Орешарски ще се срещне с министър-председателя на Италианската република Матео Ренци, след като Ренци не пожела среща с него в края на миналата седмица и не обяви официално причината за това.

Налага ни се да влезем в парламента и да видим как една мутра си слага капути

С тези думи заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов влезе в пленарна зала за днешния вот на недоверие. Чуколов се закани, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика