Новини или Novini - картината на печата за 22 ноември

4226
Новини или Novini - картината на печата за 22 ноември
Снимка: iStock/Guliver

Д-р Елена Георгиева разкри подробности за трагичния случай с починалото 3-годишно дете, Бенямин Нетаняху бе обвинен в корупция. Това бяха някои от последните новини вчера, ето кои са водещите теми в печата днес, 22 ноември. 

Сега

"51 млн. лв. за българските пенсионери! Това е за пореден път за Коледа. Направили сме така, че да си ги получат в началото на месеца, да си имат за празниците. Може би това е осмо или девето постановление - това е близо половин милиард лева извън покачването на пенсиите. Освен това, коет` сме вдигнали на 250 лева минималната пенсия", заяви Бойко Борисов. А вестникът прави ретроспекция какво всъщност става през годините с пенсията, като започва с това как първото правителство на Борисов замрази пенсиите - от 2009 до 2013 г. те не помръднаха нагоре и с една стотинка. Нататък - припомнете си в този материал!

Промените в климата са причина за водния режим в Перник. Това обяснение на министъра на околната среда Нено Димов изданието извежда в акцентите от днешния си брой.

24 часа

Карта на висшето образование ще спира масовизацията и ще спасява репутацията на университетите. Това е една от водещите новини днес.  Друг акцент в изданието е делото срещу семейство Баневи - 27 чувала с документи от НАП бавели съдебния процес.

Труд

Отрова за мишки е причинила смъртта на 9-годишния Стефан от с. Кардам. Препаратът бил поставен в стената и запечатан с кал, съобщава изданието. НАП ще контролира търговията във Facebook. Над 300 млн. лв. са укритите приходи от онлайн търговците.

Монитор

Председатели на комисии на пунктовете за технически прегледи умишлено въвеждат грешни ЕГН-та на собствениците на автомобили, за да избегнат проверката в базата данни на финансовото министерство и на общините, съобщава изданието. При прегледа в пунктовете пишат данни на изрядни шофьори с платени данъци и така се избягва плащането им от задължените, призна зам. изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Дамян Войновски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика