Орешарски: Ще осигурим допълнителни 35 млн. евро във Фонд ФЛАГ

2163
Орешарски: Ще осигурим допълнителни 35 млн. евро във Фонд ФЛАГ
Снимка: БГНЕС

В преговори сме с Европейската банка за възстановяване и развитие, която е основен спонсор на ФЛАГ. Ще осигурим допълнителни 35 млн. евро, които ще бъдат изцяло на разположение на фонда за новия програмен период.

Това обяви министър-председателят Пламен Орешарски след срещата си с областния управител и с кметовете от област Търговище, предаде БГНЕС.

"Ангажирани сме с този проблем", отбеляза премиерът в отговор на въпрос за ситуацията с водоснабдяването в Омуртаг. Освен тази тема по време на срещата с представителите на местната власт бяха обсъдени проблемите в отделните населени места, фискалната децентрализация, възможностите за по- голяма финансова автономност на местните власти. Дискутирано е било усвояването на еврофондовете и собствеността върху някои обекти на централни ведомства, които са важни за развитието на отделните населени места, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът изтъкна, че вероятно част от по-общите по характер проблеми ще се разискват и в Албена на голямата среща на Сдружението на общините, на която той също ще присъства. "В проектобюджета за следващата година предвиждаме икономия на текущата издръжка, което предполага и оптимизиране на административни структури. Това в никакъв случай не означава механично 10%", каза още министър-председателят. Той поясни, че процентът за ведомствата ще е различен.

Кутев: От Орешарски не може да стане Борисов

„Пламен Орешарски има специфично отношение към медийните изяви, той няма и как да се промени в това отношение. От Пламен Орешарск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика