Борисов: Ако БСП наистина водеха в социологическите проучвания, щяха да направят избори и да ги спечелят

7105
Борисов: Ако БСП наистина водеха в социологическите проучвания, щяха да направят избори и да ги спечелят
Снимка: БГНЕС

Ако БСП наистина води в социологическите проучвания, щяха да направят избори и да ги спечелят. Това заяви в Хасково лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде “Фокус”.

В Хасково Борисов се срещна със структурите на МГЕРБ от Хасково, Пловдив, Кърджали и Стара Загора. „Пуснали са в действие и лъжливите си социолози”, заяви Борисов, по повод последните социологически проучвания.

Борисов: Вместо полицията да помага за бежанците, тя пази задните входове за Орешарски

Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70 процента от бежанците в София, стотици полицаи са заети, за д...

„Първото, което направиха, беше да затворят държавната НЦИОМ, защото очевидно им пречеше и даваше верни резултати. Сега техните хора излизат и всеки ден твърдят, че БСП изпреварвала ГЕРБ и това било трайна тенденция. Е как ще ни водят? След като само преди два месеца на изборите във Варна ги бихме за пореден път всичките, победихме 17 партии срещу нас. Преди две седмици в Гърмен имаме 2500 гласа; повече от миналите избори. В червения бастион Трън ги бихме още на първия тур. Е, как ще ни водят по социологията тогава”, каза Бойко Борисов.

Според председателя на ПП ГЕРБ ако БСП наистина е водила по социологическите изследвания, "щяха да направят избори веднага, да ги спечелят, да си направят правителство, а ние да сме опозиция”. „Само че дори и Първанов, и много други хора в БСП знаят, и казват публично, че те не са спечелили, и Станишев няма моралното право да управлява с ДПС и Сидеров”, каза Бойко Борисов.

Всеки ден се чудя на лидерите на трите малки партии в парламента, които откраднаха управлението на държавата, как могат да се наричат победители, допълни Борисов.

"За първи път ние спечелихме изборите веднага, след като бяхме управлявали един мандат; за втори път българите ни повериха управлението на държавата. И сега, лидерите на тези три партии се наговориха, и пред обществото твърдят, че са различни, но всъщност командният им център е един. Всеки ден се питам – как Сергей Станишев има морал да говори, че е победител, след като е докарал България до това положение? Тези хора нямат нито морал, нито силата да си признаят", каза Бойко Борисов.

Цветанов: Има информации, че в тефтерчето на Златанов има С.С., Л.М. и Д.П.

Зам.-председателят на ГЕБР Цветан Цветанов предложи да се прекратят дебатите по освобождаването на Филип Златанов като член и председат...

Според председателя на ГЕРБ Орешарски е забравил за всички официални входове и не знае нищо друго, освен задните входове. „Освен у нас, Орешарски вече месеци наред е в изолация и от света. Нито е ходил някъде другаде освен един път в Китай, нито световните лидери идват у нас. Това е тотална изолация”, каза Борисов.

„На този фон се чудя как Местан обяснява на своите хора, че е в коалиция с партията, направила Възродителния процес? Как им обяснява, че управлява с бившите комунисти – защото БСП е партия на бившите комунисти, която не се е реформирала”, каза Борисов.

„Тези хора са направили лагерите в Белене; взривявали са църкви, а 1944 г. са избили цвета на българската нация”, каза Борисов.

„Ами Сидеров? Как обяснява на своите избиратели, че държи на власт ДПС? Местан казва кой ще е министър, а има 30 – 40 депутата, но Сидеров не говори за това. Той прости ли им на БСП и ДПС за всичко, което правеха, и за всичко, което той самият говореше преди 4 години, че днес говори само за ГЕРБ”, каза Бойко Борисов.

Орешарски: Не ми е неудобно да влизам през задния вход

ГЕРБ прибързват с вота на недоверие, каза пред журналисти министър-председателят Пламен Орешарски. Не съм се запознал още с мотивите, п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика