Парламентът реши да си поспи малко след празниците*

10596
Парламентът реши да си поспи малко след празниците*
Снимка: БГНЕС

Парламентът няма кворум, за да започне заседанието си. В пленарна зала се регистрираха 108 народни представители при необходими поне 121, предаде Агенция "Фокус".

Този път вината не може да падне само върху парламентарната група на ГЕРБ, след като стана ясно, че има липсващи народни представители както от БСП, така и от ДПС. От "Атака" дойдоха шестима депутати, но без лидера на националистите Волен Сидеров, който през празниците пак се забърка в скандал.

Кой е най-приказливият депутат?

Справка, изготвена от администрацията на Народното събрание по искане на bTV показва кой колко е говорил в парламента. Рекордьорите по...

Предварителният дневен ред за днес включва освобождаването на депутат - Атанас Папаризов, който трябваше да влезе на мястото на Петър Курумбашев, гледането на второ четене три закона - за МВР, за подземните богатства и Закона за движение по пътищата.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков обясни, че ще бъде направен повторен опит за събиране на кворум след половин час. След почивката се събраха 121 депутати, а първото им решение беше да няма изслушване на министъра на образованието Анелия Клисарова относно дуалната система на обучение.

* Информацията е обновена към 9:55

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика