Плевнелиев: Готов съм да помогна на всеки, за да има ново правителство без избори

1603
Плевнелиев: Готов съм да помогна на всеки, за да има ново правителство без избори
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев обяви на среща с БСП, че народът не иска да има нови избори и попита дали е възможно сформирането на ново правителство в рамките на този парламент. На консултации днес при президента бяха лидерът на БСП Корнелия Нинова и петима депутати от левицата.

"Виждате ли възможност в рамките на съществуващото 43-о Народно събрание да бъде сформирано ново правителство? Това е важно и искам да апелирам за това, защото искрено искам и можете да разчитате на мен, че ще положа всички усилия, готов съм да помогна на всеки, с каквото мога да съдействам в рамките на своите конституционни правомощия, за да се намери решение оставката на правителството да не се превърне и в оставка на Народното събрание", обяви Плевнелиев.

"Аз считам, че конституцията ни задължава да положим тези усилия, ако е възможно сформирането на ново правителство в какъвто и да било, разбира се, легитимен формат, аз бих приветствал тези усилия. Бих стиснал ръката на всеки, който иска да го постигне, защото вярвам, че, а и в последните допитвания до българския народ, народът казва, че не му се ходи пак на избори", заяви Плевнелиев.

Плевнелиев: Цяла България реди служебно правителство, но не и президентът

Президентът Росен Плевнелиев заяви пред БНТ, че в момента мисли само как да не допусне политическата криза в страната да прерасне в пар...

Днес заявихме, че веднага ще върнем мандата, когато ни бъде даден. Няма да участваме и при третия мандат с наши предложения. Това каза самата Нинова след края на разговорите.

Ние няма да участваме в правителство в този парламент, подчерта тя и заяви, че БСП е за това да се организират възможно най-бързо предсрочни избори.

Нито ще предлагаме министри, нито ще предлагаме когото и да е за служебен кабинет. По конституция това е в правомощията на президента. Ние като партия не участваме в съставянето на служебен кабинет, не участваме по никакъв начин, подчерта Нинова.

Тя заяви, че няма да пречат за приемане на бюджета. Няма да внасяме предложения. От БСП ще искат парламента да приеме някои закони - Закона за публичната собственост, Закон за храните – да гарантираме малкия и среден бизнес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика