Плевнелиев: Най-отговорната мисия е да създадем възможности талантът в България да намери реализация

264
Плевнелиев: Най-отговорната мисия е да създадем възможности талантът в България да намери реализация

Няма по-отговорна мисия от това да създадем платформи, чрез които талантът на нацията да се развива и да намери реализация на глобалната сцена. В България има много таланти, но не сме добре организирани. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев на церемонията по връчването на наградите в конкурса „Големите малки“, който насърчава развитието на малкия бизнес в България.

Росен Плевнелиев изрази убеденост, че българската държава все по-активно ще търси инструментите за разгръщането на таланта и инициативата у българските предприемачи.

Плевнелиев: България е сред трите водещи аутсорсинг дестинации в света и първа в Европа

Днес България е третата най-добра дестинация в света и първа в Европа, а само преди десет години в София открихме първите офиси на аутс...

„Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му“ е принцип, валиден както за държавите, така и за бизнеса, заяви президентът и призова малките компании в България да преследват все по-високи амбиции, за да растат. „По света са безброй примерите как от гаражи се родиха милиардни компании“, напомни още държавният глава. „Важно е, че 96% от компаниите в България са малки и средни предприятия, които създават над 75% от работните места в страната. Голяма част от износа и потенциала на България за повече иновации е в малките и средните предприятия“, каза още Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата си.

„Горди сме, че тази година малките и средни предприятия имат достъп до финансиране чрез европейски средства“, заяви държавният глава и отбеляза, че настъпващите промени в световната икономика дават все по-големи шансове за успех на малкия бизнес.

Държавният глава връчи наградата на българската компания „Ортотех“ ЕООД, която развива дейност в областта на производството и търговията с медицински изделия за опорно-двигателния апарат. „Ортотех“ ЕООД, с екип от над 30 специалисти, от 2004 г. разработва над 40 свои продукти и управлява мрежа от 7 центъра за продажба и консултации в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика