Плевнелиев с награда за принос към развитието на благотворителността

1264
Плевнелиев с награда за принос към развитието на благотворителността

“Дарителството е ценност, която трябва да възпитаваме у себе си от най-ранна детска възраст. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията по връчването на Единадесетите годишни награди "Най-голям корпоративен дарител" за 2016 г., предаде БГНЕС. На церемонията Плевнелиев беше удостоен с наградата на Българския дарителски форум за личност, допринесла за развитието на благотворителността в България. Държавният глава беше домакин на церемонията за пета поредна година.

Президентът Плевнелиев заяви, че общите ценности обединяват гражданите да дарят времето и финансовите си средства, както и да предложат уменията си за утвърждаване на значими каузи. Това са самите дарители, държавните институции, медиите, неправителствените организации и известните личности, които застават зад определени каузи. „Необходимо е по-често да си даваме сметка, че резултатите са по-добри, когато работим като партньори. А освен активното взаимодействие между изброените ключови играчи, приканвам и за приемственост на всички нива.“, допълни държавният глава .

Приключиха консултациите при президента

Приключиха консултациите при президента Росен Плевнелиев с парламентарно представените политически сили, които бяха предизвикани от ост...

Като пример за приемственост на започнатото и надграждане Росен Плевнелиев посочи инициативите на държавния глава „Подкрепи една мечта“ и „Българската Коледа“. Те не само помагат на деца в неравностойно положение или със здравословни проблеми, но и обединяват отговорните и позитивни хора, които искат да бъдат част от решаването на обществените проблеми.

Държавният глава посочи, че дарителството не трябва да бъде еднократен акт или участие в кампания, а да се изразява в съпричастност и готовност за подкрепа на всяко човешко същество, изпаднало в нужда. „Дарителството е желание за промяна на средата чрез добро, обединява служителите в името на социално значими каузи. То е и начин да се учиш през целия живот, докато помагаш на другите.“, заяви Росен Плевнелиев.

Президентът поздрави Българския дарителски форум за стартирането на общообразователната програма „Научи се да даряваш“, която е насочена към учениците и целта й е да обхване над 800 деца за две учебни години.

Конкурсът на Българския дарителски форум отличава компаниите в страната, които реализират обществено значими каузи и инвестират средства, време и доброволен труд на служителите си. Конкурсът насърчава налагането на стандарти за отговорно, ефективно и прозрачно корпоративно дарителство.

Плевнелиев: Трябва да направим всичко възможно това НС да продължи своята работа

Трябва да направим всичко възможно това Народно събрание да продължи своята работа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в началот...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ето колко станаха заплатите на Румен Радев, Димитър Главчев и депутатите (СНИМКИ)

Отпуснаха държавните парични награди за велики български музиканти

Кандидат-депутати в спор за данъците, доходите и бъдещето на България

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

Главчев увери "Прозрачност без граници", че изборите ще са честни и прозрачни

Главчев: България няма да е пречка пред Скопие по пътя към ЕС, но имаме условие

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

След поредната катастрофа с жертви: Калин Стоянов иска драстичен скок на глобите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика