Румен Петков: Булгартрансгаз е основен участник в изборния процес

9488
Румен Петков: Булгартрансгаз е основен участник в изборния процес
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

"Да чуят всички: Булгартрансгаз е основен участник в изборния процес". Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков пред журналисти, след като представи кореспонденция на АБВ с институциите по темата "Булгартарнсгаз". 

Вярно ли е, че с превозни средства на Булгартрансгаз ЕАД се разнасят по страната и чужбина машини за гласуване и ако е вярно, как точно е избран Булгартрансгаз за транспортьор, кой плаща и кой гарантира, че машините няма да бъдат манипулирани, попитали от АБВ.

МВнР да привика посланика на САЩ, настоява Румен Петков

За остра реакция на писмото на американските сенатори, с което ни поставят условия за уреждане на проблемите с Република Северна Македо...

"По отправената молба от МВнР чрез МЕ за оказване на съдействие за подготовка и провеждане на избори през 2021 г., свързана с транспортирането на технически средства за машинно гласуване, разходите са за сметка на МВнР, превозните средства се придружават от служители на МВнР и МВР", се казва в отговора, изтъкна Петков.

Той изрази недоумение от участието на дружеството в изборите:"Защо Булгартрансгаз? Нямаме правителствени машини, нямаме правителствени транспортни средства, нямаме НСО, какво нямаме и с какво Булгартрансгаз е по-силен от Министерството на транспорта, че министерството на транспорта не е в състояние да осигури това нещо? И какво е отношението на ЦИК по този въпрос?".

Петков запозна журналистите и с отговорите по въпросите на АБВ за цялата преносна мрежа на Булгартрансгаз, поставени след скорошната аварията по участък от нея край Варна.

Попитахме, чрез министерството на енергетиката, последната инспекция през 2016 кой я е възложил, кой я е извършил и какъв е резултатът, разказа Петков и съобщи, че според отговора, е възложена по реда на ЗОП на фирма и в резултат – няма докладвани дефекти, изискващи ремонтни дейности в авариралия участък. "Ние питаме за цялото трасе", подчерта Петков.

Румен Петков: Взривът на газопровода край Варна говори за неспособността на ръководството на "Булгартрансгаз" да контролира газопреносната мрежа

Взривът на газопровода миналата седмица край Варна говори за неспособността на ръководството на „Булгартрансгаз“ да контрол...

По следващ въпрос - какви са били дадените препоръки и предписания по проведените инспекции през последните 10 години, отговорът бил, че няма направени препоръки и предписания за авариралия участък.

"Имаме една авария в Благоевград, имаме една авария в Плевен и това е третата авария, подчерта Петков, визирайки последната във Ветрино".

По пореден въпрос на АБВ за газопреносната мрежа на Булгартрансгаз - как са изпълнявани ремонтните дейности, съгласно дадения график по години, било отговорено, че за авариралия участък няма препоръчани ремонтни дейности.

"Тези отговори ще ги изпратя на президента, който назначи двете служебни правителства и на премиера. На министъра на енергетиката няма защо да ги изпращам, защото той е несъстоятелен тип. Връзката му с министерството на енергетиката е, че взима заплата като министър на енергетиката. Той е прочел тези отговори и продължава да търпи автора Малинов на длъжността директор на Булгартрансгаз", заяви Румен Петков. 

Румен Петков пак подкани енергийния министър да излезе по майчинство

С престъпни средства и хватки се удължи срока за изграждането от  газовия конектор Гърция – България (ICGB), алармира за пор...

Това са неща, които, меко казано, смущават, коментира той и добави: "Ще изпратя на премиера Янев да види какво несъстоятелно явление е този Живков и да види как се управлява Булгартарнсгаз. Ние питаме за цялата мрежа, а ни се отговаря за 10 метра от нея. Това не е неграмотност само. Това е вулгарна арогантност на човек, убеден в своята недосегаемост, г-н министър-председател".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика