Румен Петков разкритикува БСП и коментира Цветан Цветанов

2368
Румен Петков разкритикува БСП и коментира Цветан Цветанов
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

ГЕРБ и БСП, не без помощта на МВР, се коалираха на местния вот в Стрелча; на конгреса на БСП липсваха базови теми за бъдещето на България, не стана и дума за консолидация на левицата; Борисов успява в разцепването на протеста, констатира ръководството на АБВ.

"Оставката на Борисов и служебното правителство са неизбежна крачка, която трябва да извървим, за да съхраним демокрацията, иначе, тази коалиция в Стрелча – МВР, ГЕРБ и БСП, ще претърпи своето естествено развитие в национален мащаб", предупреди лидерът на АБВ Румен Петков

За реализираната коалиция между ГЕРБ и БСП в Стрелча зам.-председателят на АБВ Владимир Маринов изрази съмнения, че има разминаване между говоренето в партийните централи и действията на място. "Ако от София искаме оставката на правителството, а в Стрелча заедно издигаме кандидат за кмет, трябва да се отговори кое е вярното", заяви той. По думите му коалицията там е факт, не без помощта на органите на МВР, които услужливо си свършиха работата в област Пазарджик. "Викаха хора, подписваха протоколи, издаваха предупреждения – въобще безпрецедентен натиск за една малка но доста симпатична община, където резултатите са ясни на първи тур – спечелил представител на Инициативен комитет, подкрепен от БСП и ГЕРБ", посочи Маринов.

Какво чакат – Илияна Йотова на втория етаж, залегнала с картечницата да брани ли?

Това заяви лидерът на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков, докато изразяваше позицията си кой всъщност се оказа искрата, подпалил...

Лидерът на АБВ изтъкна знакови отсъствия на конгреса на БСП и важни съдържателни пропуски. "От 1990 г. досега това е форумът на БСП, на който синдикатите отсъстваха, а когато една лява формация показва неспособност за диалог със синдикатите не е добре", посочи Петков. "Отсъстваше ясна визия за държавата и икономиката; отсъстваше оценката за мястото и ролята на държавата в развитието на икономиката; не се говори за енергетика;...никъде не стана дума за консолидация на левицата", заизрежда още той. Петков е категоричен, че е необходимо не просто отстраняване на Борисов и борисовщината от власт, но и мощно стартиране на процес на консолидация на левите формации.

Според него Борисов успява в разцепването на протеста чрез стимулиране на политическо яхване и мероприятия, които разсейват протестиращите и водят до демотивация. Петков отправи апел протестът да е за сваляне на правителство и за оставката на главния прокурор и заяви, че очаква и реакция от Европа, убеден, че шкафчето на премиера заслужава прокурор. "Европа не каже ли своята позиция, това означава, че работата в Европа е зле", коментира той.

"Ако нашите стратегически партньори САЩ продължават да мълчат по въпроса, те казват, че Борисов си е платил 2.5 млрд такса „Спокойствие“ за едни самолети, дето се правят в един завод, който още не е построен и след като той им е дал 2.5 млрд., те няма да се занимават с него", каза още Румен Петков. "Или казваш оценката си за такова събитие, което е очевидно за всички, или казваш, че мълчанието ти струва 2,5 милиарда", поясни той.

Лидерът на АБВ не пропусна да коментира и учредяването на партията на Цветан Цветанов, като изтъкна какво за него не бива да се подминава. 

Румен Петков съсипа отново Борисов: Кажи си бе, Бойко - Гешев ще те разбере

Премиерът е заинтересуван да няма служебно правителство по две причини. Първата – че един служебен вътрешен министър ще го аресту...

"Има няколко неща, които висят над обществото, отделни гилдии, личности, над държавността: грозното унижение на лекарите от Горна Оряховица с цената на закононарушение, един от които осъди прокуратурата; показните полицейски операции за които също бяхме осъдени и плащаме", посочи Петков.

"Г-н Цветанов е почетен председател на комитета по изпращането на братя Галеви в чужбина с влязла в сила окончателна присъда и това не бива да се подминава", добави Петков.  Той посочи още, че били прилагани 15 000 специални разузнавателни средства (СРС), годишно, което по думите му, означава, че са били подслушвани минимум 2 – 2,5 милиона българи. 5% от тези СРС са били ползвани в съда, посочи още Петков и обобщи, че това е милиционерщина в грозни размери.

"Не коментирам, че с две милиционерски заплати да имаш 6 апартамента е странно. Не комнтирам 7-я апартамент, чийто асансьор отива в хола. "Това уродливо явление на епохата Борисов - дали имаш шкафче с милион евра или 6 – 7 апартамента е нюанс. Това е манталитет и този манталитет е грозен . Той е уродливата еманация на един начин на управление, срещу който хората са в момента на площада", заключи Петков.

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Депутат от ГЕРБ подаде оставка в последния ден на парламента

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика