Климатичните промени ще костват на Латинска Америка $100 млрд. до 2050 г.

14757
Климатичните промени ще костват на Латинска Америка $100 млрд. до 2050 г.

Глобалното затопляне може да окаже унищожително влияние върху икономиките на Латинска Америка и Карибите, с разходи, които е възможно да надвишат 100 млрд. долара до 2050 г., предава АФП, позовавайки се на доклад на Междуамериканската банка за развитие.

Намиращата се във Вашингтон организация призовава към „убедително” съкращаване на парниковите газове, за да бъдат предотвратени най-лошите последици от климатичните изменения.

Топенето на ледовете увеличава отровния живак в Арктика

Северните руски реки се оказаха основен "доставчик" на живак в Северния ледовит океан - те интензивно поемат съединенията на този ток...

Правителствата изостават с производството на енергия с ниски емисии на въглероден двуокис, правейки целите за намаляване на емисиите недостижими и тласкайки света до ръба на катастрофална климатична промяна, предупреди през април Международната енергийна агенция (IEA).

"Пристрастеността ни към изкопаемите горива се увеличава все повече всяка година. Много чисти енергийни технологии са на разположение, но те не се използват достатъчно бързо, за да бъдат предотвратени потенциали катастрофални последици", заяви заяви Мария ван дер Ховен, изпълнителен директор на Международната агенция по енергетика.

В сегашната си форма, предупреждава тя, светът е на път към глобално затопляне с 6 градуса до края на века - ниво, която ще бъде катастрофално, като ще унищожи земеделието в много области и ще направи райони от земното кълбо необитаеми. Това също ще повиши морското равнище и ще причини масова миграция, според учените. Ван дер Ховен хвърли вината за това категорично върху политиците.

Редактор: Яна Баярова

Хората може да станат по-ниски заради климатичните промени

Преди 56 милиона години животни са намалили размерите си, за да се приспособят към климатичното затопляне и дължащото се на него намаля...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com