Откриха нов вид змия

55159
Откриха нов вид змия

Учени са открили нов вид тъпоглава дървесна змия по време на експедиция в гората Чокоан в северозападната част на Еквадор. Непознатият до този момент вид те са нарекли Imantodes chocoensis. Змията изглежда доста плашещо – има много големи очи, малка глава и дълго тяло със странни пропорции. Змията е активна през нощта, живее по дърветата и ловува жаби и гущери, съобщава io9.com.

Змията е открита от Омар Торес Карважал от Museo de Zoología QCAZ, Pontificia Universidad Católica del Ecuador. С това си откритие видовете тъпоглави змии стават седем.

Отрова от гърмяща змия лекува рак

Бразилски учени от Държавния институт "Бутантан" в Сао Пауло откриха, че отровата на гърмящата змия е ефективна при лечението на рак на...

Тези видове змии, които най-често се срещат в Мексико и Аржентина, се различават от другите видове с много тънкото си тяло, непропорционално тънка шия, очи като на насекомо. Освен това са и много отровни.

Люпобитното е, че ДНК анализът, който установява, че това е непознат до момента вид, показва и друг интересен факт – най-близкият до Imantodes chocoensis роднина живее в Амазонка, от другата страна на Андите.

Редактор: Пламен Георгиев

Хванаха най-големия бирмански питон в света

Във Флорида уловиха най-големия бирмански питон в историята. В тялото му бяха намерени общо 87 яйца, което също се оказва рекорд, съоб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com