ЕК скръцна със зъби на ЕП заради защитата на личните данни в Интернет

9800
ЕК скръцна със зъби на ЕП заради защитата на личните данни в Интернет

Европейският комисар по правосъдните въпроси Вивиан Рединг официално поиска от Европейския парламент да побърза с разглеждането на предложението на ЕК за общо законодателство за защита на личните данни в Интернет. Желанието на Рединг е въпросът да бъде разгледан на Европейския съвет през тази есен.

Към момента предложението на ЕК, което включва изготвяне на общи правила по отношение на защитата на личните данни в Интернет, когато става въпрос за сътрудничество на онлайн компаниите и специалните служби на някоя страна, се бави в Комисията по гражданските права към Европейския парламент. Там се уточняват подробностите по общо 4 хиляди корекции на текстовете, пише EUobserver. В пленарна зала на ЕП текстовете трябва да бъдат разгледани през октомври по предварителен план.

След 2012-та година "Фин Спай" не е засичана повече в България

Програмата за шпиониране „Фин Спай” е продукт на германската компания Gamma International, а създателите ѝ твърдят, че се и...

През изминалия уикенд германският канцлер Ангела Меркел обясни, че единните правила по отношение на защитата на личните данни в случаи на споделяне на информация между платформи като Facebook и специалните служби трябва да станат факт. Меркел посочи, че например сървърите на Facebook за Европа са базирани в Ирландия и се подчиняват на само на тамошното законодателство, а е хубаво да е ясно до каква степен компанията споделя информация за потребителите си с американските специални служби. Германският канцлер каза същото и за Google.

През юни от компанията на Марк Цукербърг съобщиха, че американските власти са поискали данни за 9-10 хиляди потребители на социалната мрежа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии