Създаден да впечатлява: вижте новия Huawei Watch 4 Pro Space Edition

2913
Създаден да впечатлява: вижте новия Huawei Watch 4 Pro Space Edition
Снимка: Actualno.com

Huawei не мирясват и продължават да рафинират своите модели носими устройства, както и този продуктов сегмент като цяло. Добър пример за това е новият модел Huawei Watch 4 Pro Space Edition, който имахме възможност да тестваме. Този смартчасовник представлява сериозно надграждане на чудесния Huawei Watch 4 Pro, който ви представихме през миналата година.

Като цяло, хората от инженерния екип са взели един, и без това добре “полиран” продукт, и са добавили футуристична космическа естетика, луксозни материали и подобрена здравна функционалност, без да броим многобройните по-незабележими надграждания в софтуера, хардуера и интерфейса.

Звездна визия и материали
С габарити 49,1мм х 49,1мм х 12,9мм не е най-миниатюрното устройство на пазара. Имайки предвид това обаче инженерите на Huawei са свършили отлична работа с дизайна. При цялата си функционалност, часовникът тежи 68 гр. (без каишката) и се усеща “прибрано” и спретнато на ръката. Използваните материали са космически, в прекия и преносния смисъл. Корпусът и верижката са изработени от титаниева сплав, (TC4) използвана в авиокосмическата индустрия. Това означава ненадмината комбинация от издръжливост и лекота. За още по-голяма устойчивост срещу надраскване и корозия, Huawei са добавили и DLC (Diamond-Like Carbon). С оцветяване в червено и черно, т.нар. безел е много ефектен визуално. Той е изграден от нанокристална керамика, методично оформена чрез сложен 24-стъпков процес. В същото време дисплеят е защитен от сапфирен кристал, който осигурява едновременно отлична защита и ясна видимост на скрития под него ярък 1,5-инчов LTPO AMOLED дисплей с резолюция 466 x 466 пиксела и 310 dpi пикселна плътност.

В крайна сметка, изборът на материали и върховата изработка създават специфична рафинирана естетика, лекота и комфорт. В практични измерения, можете да сте спокойни, че този умен часовник не е магнит за драскотини и ще издържа на всякакви всекидневни несгоди.

Циферблатът по подразбиране е ефектният динамичен Space Journey (“Космическо пътешествие”). В центъра му, при всяко включване на екрана, ще виждате анимация на ракетна дюза, вдъхновена от т.нар. дюза de laval. Трябва да предупредим, че този забавен елемент е нещо, към което може бързо да привикнете. Всеки път, когато докоснете часовника си, ще очаквате да видите струята нагорещени газове в дюзата. Това обаче не е само визуален ефект за радост на окото. Колкото по-голям е зарядът на батерията, толкова по-”нагорещена” и оранжево червена е струята. Обратното, когато батерията падне под 30%, ще виждате само угасващи “студени” сини пламъци. Това, разбира се, не е ключова функция, но определено е приятно допълнение - едновременно забавно и полезно, по един ненатрапчив начин.



Разширена здравна функционалност
Huawei Watch 4 Pro Space Edition не е само естетика, а и сериозно функционално устройство. Смартчасовникът работи с операционната система HarmonyOS 4.2 и е съвместим както с Android, така и с iOS устройства (във версии Android 8.0 и iOS 13.0, или по-нови). Налице е отличният пакет от функционалност на стандартния Watch 4 Pro, което включва петсистемна сателитна навигация; поддръжка на eSIM за разговори независими от смартфон, както и Wi-Fi, Bluetooth 5.2, NFC и LTE свързаност. Тук са и възможностите за проследяване на над 100 специализирани режима за различни видове физическа активност.

Възможностите за мониторинг на здравето заемат обичайното за Huawei централно място, с функции като проследяване на сърдечния ритъм и на температурата на кожата; ЕКГ, с възможност за “хващане” на ритъмни нарушения на сърцето; измерване на кислородната сатурация на кръвта; мониторинг на стреса и на качеството на съня, с възможност за откриване на сънна апнея. Сериозна стъпка напред е технологията HuaweiTruSeenTM 5.5+ за по-прецизно проследяване на здравните показатели. Същото важи и за Health Overview 2 - удобна функция, която в рамките на 60 секунди представя и анализира цял комплекс от биометрични показатели, за да покаже моментна снимка на здравето ви.



Дълготрайна батерия
Huawei Watch 4 Pro Space Edition разполага и с издръжлива батерия, която осигурява 4,5 дни заряд при стандартен режим на работа, до 12 дни в икономичния ULBLM режим, за дълъг живот на батерията, и дори до фантастичните 21 дни в ULBLM режим с ограничена употреба на някои функции. разбира се, тези резултати може да варират според използваните функции (включително eSIM и Wi-Fi), настройките на дисплея и избрания циферблат.

Часовник за взискателния потребител
Huawei Watch 4 Pro Space Edition е не просто “премиум” продукт. Той осигурява рафинирано потребителско изживяване и оставя добри впечатления. Изграден е от добри детайли, но е и повече от тяхната съвкупност. Подобрените здравни функции, сами по себе си, показват сериозния ангажимент на Huawei в тази сфера. Неговата целева аудитория е лесна за дефиниране - потребители, които ценят отличителността, качеството, футуристичния дизайн и богатата здравна функционалност.

След всичко това, добрата новина е, че Huawei Watch 4 Pro Space Edition вече е достъпен в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com