Европа срещу Фейсбук

8673
Европа срещу Фейсбук

Австрийската инициатива срещу Фейсбук, водена от студента по право Макс Шремс, твърди, че е преминала границата от 7 000 подписа, изисквани от Фейсбук, за да промени политиката си на опазване на личните данни. Това се казва в комюнике под името "Европа срещу Фейсбук", предаде БГНЕС.

Тази офанзива срещу политиката за личните данни на Фейсбук се прави в навечерието на пускането на борсата на акциите, за които вече бе обявена начална цена от 38 долара за една акция. Това ще даде на социалната мрежа оценка от около 104 милиарда долара /около 83 милиарда евро/.

Фейсбук публикува промяната на политиката си за личните данни на 11 май. Преди близо година пред Комисията за защита на личните данни в Ирландия, където е европейският клон на Фейсбук, тази политика бе разобличена от Макс Шремс и други виенски студенти като противоречаща на правата на човека

"Не сме много ентусиазирани относно съдържанието на промените. Девизът изглежда е крачка напред, две назад", заяви Макс Шремс. Все пак той определи промените като движещи се "не в лоша посока".

"Европа срещу Фейсбук" бе разкрила именно факта, че социалната мрежа носи юридическа отговорност за публикациите от потребителите, защото потребителят губи правата върху публикацията в момента на публикуването й.

Австрийските студенти успяха да съберат на специален сайт /www.our-policy.org/ повече от исканите от Фейсбук седем хиляди подписа, за да "се съобразят" с исканията на потребителите.

Редактор: Сияна Любомирова

Facebook ще увеличи броя на акциите си на борсата

Социалната мрежа Facebook ще увеличи броят на акциите, които ще предложи при излизането си на борсата (IPO) с 25%, предаде Reuters, ц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии