Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Запознайте се с Huawei Watch Fit 3: Личен асистент за здраве и добър живот

07 юни 2024, 12:00 часа • 3710 прочитания

Най-новото поколение на серията смартчасовници Huawei Watch Fit отскоро е на българския пазар. В следващите редове ще споделим преките си впечатления от него.

Елегантност във всяка извивка
Дизайнът на Huawei Watch Fit 3 е развитие на неотменната за тази серия лека, свежа, спортна и активна визия. Тук е добре познатият изгладен квадратен дизайн (концепцията „Fashion Squared“) в най-елегантния си, лек (26 гр.) и тънък (9,9 мм), вариант до момента. От “първа ръка” устройството се усеща спретнато, компактно и с усещане за безупречна изработка. Корпусът е от лека и здрава алуминиева сплав, а часовникът е водоустойчив до 50 м, което означава, че можете да плувате с него. Физическият интерфейс е интуитивен и ефективен, в лицето на познатата комбинация от въртяща се коронка и функционален бутон.


Цветовете на личното изразяване
Наличните цветови варианти са в приятен унисон с цялостния дизайн - пастелно бяло и розово, плюс класическо черно, с каишки от флуороеластомер; както и версия с бяла кожена каишка. Всичко това създава цялостно впечатление за ненатрапчив спортен чар. Налице е отличен избор от каишки, направени от щадящи кожата материали. В комбинация с големия избор на циферблати, Huawei Watch Fit 3 предлага широки възможности за персонализация.

Прозорец към света
Екранът на Huawei Watch Fit 3 е идеален за този размер носими устройства - ултралек 1,82-инчов AMOLED 2.5D дисплей, който заема с 77,4% от площта на тялото и има максимална яркост от 1500 нита. “В превод” всичко това означава, че дисплеят е ярък, с чудесни цветове и контраст, и осигурява добра видимост, независимо от осветеността наоколо.



Дефиниция на “четим потребителски интерфейс”
Освен външният вид на сериозна актуализация са подложени и UX визуализациите на смартчасовника. Новият интерфейс е още по-четим и приятен. Той пасва идеално на квадратния дизайн, използва максимума от площта на дисплея; включва уголемен шрифт и приятни за окото цветови схеми. Виждали сме мобилни устройства, които показват на екрана си труден за дешифриране “мравуняк” от информация. От първа ръка потвърждаваме, че такъв проблем не съществува в Watch Fit 3. В повечето случаи е достатъчен един бърз поглед, за да разберем какво иска да ни каже нашия смартчасовник. Тази бърза и инстинктивна четимост е важна, като имаме предвид, че устройството може да показва на екрана си разнообразна информация, като известия, съобщения, прогноза за времето, и т.н. Струва си да отбележим и факта, че Huawei Watch Fit 3 поддържа както Android, така и iOS устройства, т.е. няма значение какъв е смартфонът ви.

Да вдигнем нивото на фитнеса
Разбира се, Huawei Watch Fit 3 предлага много повече от красота и естетическо удовлетворение. Всъщност, неговата свежа външност асоциативно отговаря на съдържанието - пакет от отлична функционалност за водене на модерен и здравословен начин на живот.

Серията Watch Fit традиционно се отличава с отлична фитнес и здравна функционалност, но новият модел успява да надгради всичко това. И без това обширният списък със спортни режими, поддържани от смартчасовника (чрез функционалността TruSport) е разширен до над 100 спортни режима, които обхващат почти всяка физическа активност, за която можете да се досетите. Тук има роля и прецизната GPS навигация на часовника, която може, например, да начертае вашия маршрут за бягане.



Персонализиран уелнес
От своя страна, приложението Stay Fit предлага хранителен анализ и персонализирани съвети за здравословно хранене и управление на теглото. Те са базирани на научни изследвания и включват база данни за храни от 50 държави и регион. В същото време, за да стимулира повече движение, Smart Sports предлага и “умни подсещания”. Тук нещата са по-усъвършенствани от натяквания в стил “стани и се разходи, че вее седиш цял час”. Ако, да речем, дневните ви цели за движение не са постигнати, смартчасовникът ще ви предложи подходящи варианти, съобразени не само с вашите навици, но и с метеорологичните условия. В допълнение можете да получите и ценни съвети за загряване и разтягане, за да бъдат вашите физически усилия едновременно безболезнени и максимално полезни за вас. Точно като личен треньор на китката.

Жизнени показатели с един поглед
Сериозно актуализирани са и функциите TruSleep 4.0 и TruSeen 5.5 за наблюдение на съня и жизнените показатели. TruSleep например вече включва и проследяване на дишането при сън. От своя страна TruSeen допълнително подобрява прецизността на проследяване на пулса, с помощта на машинно самообучение. Интерфейсът за измерване на кислородната сатурация (SpO2) е обновен и потребителят може да провери текущо отчитане само за 25 секунди.



Заряд за вашия начин на живот
Знаем, че носимите устройства са толкова добри, колкото е издръжлива батерията им. В това отношение Huawei Watch Fit 3 е на добро място, защото един заряд на батерията (с капацитет 400 mAh), според компанията, е достатъчен за 10 дни работа, или до 7 дни при по-активна експлоатация. Нямахме време да тестваме границите в това отношение, но текущата консумация изглежда тъкмо в споменатите рамки.

В крайна сметка, Huawei Watch Fit 3 демонстрира успешното развитие на тази популярна серия носими устройства. В по-широк аспект, новият модел е свидетелство за компетентността на Huawei в носимите устройства.

Начо Стригулев
Начо Стригулев Отговорен редактор
Новините днес