Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Huawei Pura 70 Ultra: Празник на дизайна и мобилната фотография

07 юни 2024, 16:30 часа • 4330 прочитания

За времето, в което се запознахме от първа ръка с Pura 70 Ultra, може да обобщим впечатленията си като “впечатляващ флагман със забележителни фотографски способности”.

Дизайн и изработка
Заслужава си обаче да бъдем по-конкретни. Буквално от пръв поглед става ясно, че този смартфон е създаден да привлича, и да задържа, погледите. Той е радост за окото с цялостния си дизайн и конструкция, включително с характерния триъгълен профил на камерата на гърба. Huawei Pura 70 Ultra е с дебелина от само 8,4 мм въпреки високия капацитет на батерията (5200mA) и наличието на “огромен” 1-инчов оптичен сензор. Смартфонът се усеща удобно в ръката и е солидно, естетически удовлетворяващо устройство, с метална рамка и гръб от “еко кожа”, с цветови варианти в черно и зелено.

Устойчивост и защита
Подобаващо за флагман, предният панел е защитен с извито Kunlun Glass стъкло, в комбинация с технологията за устойчивост на надраскване Crystal Armor, която увеличава защитата с 300%. Устройството е устойчиво на вода и прах, с рейтинг IP68, което означава, че може да премине достойно с вас през дребните житейски несгоди.


Широкоъгълно селфи, заснето с Huawei Pura 70 Ultra

Качество на дисплея

Качеството на дисплея е ключово за потребителското изживяване при смартфоните и тук Pura 70 Ultra е на определена висота. Екранът е огромен и заема почти целия преден панел. Той е 6,8-инчов LTPO OLED дисплей с резолюция 2844 × 1260 пиксела, поддръжка на HDR10+, пикселна гъстота от 460 ppi и пикова яркост от 2500 нита. Това означава отлични цветове, контраст и приятно гледане, а споменатата яркост осигурява отлична видимост дори на ярка дневна светлина. Съвсем не е за пренебрегване и адаптивната честота на опресняване до 120Hz, което допринася за визия, гладка като струйка екстра върджин зехтин.

Властелинът на смартфон фотографията

Всичко това е отлично, но дори не сме стигнали до качествата, с които Pura 70 Ultra блести най-ярко на смартфон небосвода. Това са неговите фотографски способности, достойни за наследника на серията P на Huawei. Камерата на новия флагман спечели безапелационно първото място в класацията на лабораториите DXOMARK, заради изключителните си способности за заснемане с всички включени обективи. Безспорно, фотографското качество на модела е откровение за всеки, който го е опитал. Супер макро режим, кадри на отдалечени обекти, широкоекранни селфита с автофокус, заснемане на бързодвижещи се обекти със скорост до 300 км/ч (Ultra Speed Snapshot); портретни изображения с натурални цветове и добър детайл - този смартфон ни предлага богати възможности да улавяме мига. Като илюстрация можете да видите заснетите с Pura 70 Ultra изображения в този текст.

Портретна снимка, заснета с Huawei Pura 70 Ultra

Сред ключовите фактори на този успех е разработеният съвместно със Sony 50-мегапикселов 1-инчов CMOS сензор IMX989, който улавя дори най-слабата светлина и осигурява впечатляващи фотографски резултати. В същото време иновативният обектив с променлива бленда предлага гъвкавост и добри творчески възможности. В резултат от всичко това Pura 70 Ultra може да създава отлични изображения в ръцете на всеки ентусиаст, без да разочарова и професионалистите.

Софтуер и потребителско изживяване

Pura 70 Ultra работи с операционната система EMUI 14.2 (еквивалент на на Android 12), която е мощна, актуална и богата на функции. Тук си струва да споменем, че “традиционният” проблем на Huawei с липсата на достъп до GMS (Google mobile services) е успешно разрешен в полза на потребителите. Собствениците на смартфон Huawei могат лесно и бързо да си инсталират Google приложения. Това може да стане по два интуитивни и автоматизирани начина. Единият е да намерите желаното приложение в AppGallery и да го инсталирате. При това ще трябва, с един клик, да потвърдите инсталирането на microG. Другият начин е да си изтеглите Google Play от AppGallery, като дадете потвърждение за инсталиране на Gbox. От този момент нататък можете да си теглите приложения от Google Play по добре познатия начин. Това е всичко. Ако microG или Gbox са вече налични, инсталирането на Google "апове" не се различава от обичайната инсталация в Android.



Батерия и зареждане
Да се върнем на самия смартфон, защото си заслужава. Флагманските претенции на Pura 70 Ultra са напълно оправдани в много аспекти, включително с живота на батерията (с капацитет 5200 mAh), която комфортно осигурява цял ден работа с един заряд. Телефонът може да се похвали и с разнообразни, и бързи, възможности за зареждане, включително 100W жично, 80W безжично, както и 20W обратно безжично зареждане.


Улавяне на движение с Huawei Pura 70 Ultra

Заключение

И така, нека обобщим. Huawei Pura 70 Ultra е отличен смартфон с впечатляваща функционалност, който заема свое собствено място на пазара за флагмански смартфони. Безспорно отличен атестат за инженерите и дизайнерите на Huawei. Pura 70 Ultra гледа спокойно на конкуренцията от висотата на своите качества, включително дизайн, дисплей, фотографско качество, капацитет на батерията и възможности за зареждане. Ако държите на тези неща, и като цяло държите на качество - този смартфон заслужава просветеното ви внимание.

Начо Стригулев
Начо Стригулев Отговорен редактор
Новините днес