Google с нов хедсет за виртуална реалност

352
Google с нов хедсет за виртуална реалност
Снимка: Getty Images/Guliver

От Google обявиха, че по-късно тази годинаще пуснат нов комплект за виртуална реалност(VR) за смарфони с Android.

Хедсетът ще бъде по-здрав и по-сложен от Google Carboard – 20-доларовият комплект за виртуална реалност, който беше пуснат през 2014 г. и вече е продаден в над 5 милиона екземпляра.

Идея: Компании като Facebook и Google да казват публично за данъците си

Транснационални компании като Google, Facebook и Amazon ще трябва да оповестяват публично доходите и данъчните си плащания, получени в ...

За разлика от него, новото изобретение на Google ще има пластмасов корпус, както и подобрени сензори и лещи.

Според множество източници Google приемат изключително насериозно процъфтяващия VR пазар. Доказателство за това е примерът с Magic Leap– фирма за добавена реалност, в която Google инвестираха огромна сума пари. Наскоро въпросната компания беше оценена на приблизително $3,7 милиарда.

След като през януари тази година в Google обособиха специален отдел за виртуална реалност, главният изпълнителен директор на компанията – Сундар Пичай, обясни, че след положените „ранни усилия“ може да се очаква „много повече от нас и партньорите ни през 2016 г.“. По данни на Financial Times новият Google хедсет ще наподобява миналогодишния Samsung Gear VR.

Но Google изобретението ще бъде съвместимо с широк кръг от Android устройства, докато Gear VR работи единствено със смартфони от серията Samsung Galaxy. Благодарение на този печеливш ход Google технологията ще може да достигне до много повече потребители.

Данните за нас, с които Google разполага

Нищо не може да остане скрито в интернет. Колкото повече се ровим, толкова повече неща издаваме за нас. Колкото повече регистрации прав...

Междувременно, докато Google съсредоточаваха вниманието и усилията си в своя нискобюджетен Carboard хедсет, други в индустрията разработваха технологии за виртуална и добавена реалност от по-висок клас. Притежаваната от Facebook компания – Oculus Rift, например съобщи, че хедсетът й ще струва $599.99, което няма да включва необходимия му, за да функционира, компютър също от висок клас.

Както се вижда, пазарът за виртуална реалност става все по-пренаселен.Google, Samsung,Apple, Oculus,HTC Vive, Sony PlayStation VR, Microsoft HoloLens са настоящите конкуренти, а много скоро броят им вероятно ще се увеличи.

Автор: Кристина Кацарска, Софтуерен университет

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии